Проблеми конфіденційності інформації в Інтернеті та у світі

Владислав Кладков.

У сучасному світі із поширенням технологій, Інтернету та соціальних мереж у багатьох людей з’являється проблема з конфіденційністю персональної інформації. Люди постійно щось викладають у соцмережах,  таких як Instagram, Facebook, Twitter та інші. Вони розповідають все про своє життя: куди вони ходили, які місця відвідували, що вони мали на обід  і це вже не кажучи про адресу, номер телефону, електрону пошту – ці данні треба вводити при реєстрації у цих мережах.

Але це не вся інформація, яка існує про вас в Інтернеті, це тільки та якою ви ділитеся за власним бажанням. Є сайти та державні додатки,  де потрібно завантажити ксерокопію паспорта або номер особистого рахунку  у банку. І вже не раз були випадки, коли хакери зламували ці сайти та викладали цю інформацію у загальний доступ. Дещо подібне сталося декілька місяців назад, коли новий додаток «Дія» зламали та викрали дані усіх користувачів. Аналогічна оказія мала місце і в  Сбербанку у Росії, коли в Інтернет «витекли» особові рахунки користувачів. Також багато сучасних мегакорпорацій таких як Google та Amazon, що збирають інформацію зі своїх  додатків та  сайтів, записують ваші розмови через їх домашні станції. І це все вони використовують та продають іншим компаніям для того, щоб на основі цього вони рекомендували вам свої товари. І якщо дані у державних додатках можна захистити і вони залишаться анонімними, то від корпорацій так просто не відв’яжешся. Приблизно пару років тому, іноземний блогер намагався прожити місяць без користування Google сервісами. Він закрив свої акаунти, заблокував сайти та послуги , які були зв’язані з Google,  і  саме тоді з’ясував,  наскільки глибоко він залежить від цього. Він не міг нормально розрахуватися,  використовуючи безготівковий розрахунок, переглядати новини на більшості сайтів, складати списки, дивитися розклад автобусів та багато інших послуг стали для нього  недоступними.

На мій погляд,  у майбутньому конфіденційність буде, так сказатиЮ розкішшю і, не зважаючи на те, що існують спроби створення альтернативних ресурсів з можливістю зберігати персональну інформацію анонімною, я все ж не думаю, що це майбутнє можна зараз змінити.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *