Взаємовідносини батьків і дітей мають будуватись на довірі

Данило Жир.

Ще з народження дитини батько і мати – це найрідніша і найщиріша людина. Саме вони завжди поруч, саме вони навчили вас багато чому і тому саме їм можна довіритися. Але з роками дитина бачить їх рідше (через школу, університет і т.п.), і тому батьки стають вже не такими рідними, як тоді. Дитина знаходить в школі як друзів, так і ворогів, деяких дітей можуть ображати старші чи однолітки, через це у дитини (переважно підлітка) з’являються комплекси, і вона часто замикається в собі. Тому підліток починає рідко щось розказувати батькам, так як боїться негативної реакції з їх сторони.

Що із цим робити та як з цим справитися? Насамперед, діяти повинні самі батьки. Якщо ви бачите, що ваша дитина перестає менше з вами говорити чи взагалі уникає розмови з вами, то це значить, що скоріше всього у неї якісь проблеми чи переживання, і вона боїться сказати це вам. Як я вже писав вище, найчастіше це через те, що вона боїться негативної реакції з вашої сторони. Спробуйте поговорити з нею, дайте знак, що вам можна довіряти. Говоріть спокійно, дивіться дитині в очі. Якщо вона опирається, ні в якому разі не вимагайте з неї того, щоб вона щось розказала. Спробуйте зрозуміти її. В кінці кінців, ви теж раніше були дитиною, а дитина ще не була дорослим.

Підліток також повинен розуміти всю ситуацію. Закриватися в собі і нічого нікому не розказувати, тим паче найріднішим людям – не вихід. Ваші батьки також були дітьми, і, можливо, також були в такій ситуації. Пам’ятайте, ніхто так не підтримає і не вислухає, як ваші батьки. Вони люблять і піклуються про вас, тому їм дуже важливі ваші почуття і відкритість.

Ви – це їхня частинка життя, тому вони зроблять усе, щоб ви були щасливими. Будьте собою, не замикайтеся в собі, тому що це може довести до поганих наслідків. І якщо ви розкажете свою проблему, вам стане набагато легше і, можливо, вам дадуть якусь корисну пораду. Батькам можна довіряти, і це головне.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *