Сучасні комп’ютерні ігри як новий вид мистецтва

Богдан Петриченко.

На даний момент комп’ютерні ігри твердо зайняли одну з найпопулярніших позицій на ринку індустрії розваг. Кожного року вони приваблюють до себе нову аудиторію майже всіх вікових категорій. Ця молода та швидко прогресуюча галузь залучає великі капітали та приносить відповідно великий дохід компаніям розробників.

За відносно короткий проміжок часу ігри еволюціонували від декількох рухомих пікселів на екрані до справжніх витворів художнього, технічного, анімаційного та музичного мистецтв. Так, шлях даної індустрії починався  як хобі програмістів, що створювали для себе прості розваги. Перші ігри не потребували праці, наприклад, художника або музиканта. Але все змінилось із поширенням домашніх, доступних для простого користувача комп’ютерів. Так подібного роду розваги стали популярними і, як наслідок,  запити на якість ігор зросли, що стало поштовхом для створення перших професійних студій розробників. Таким чином хобі та забава програмістів стала новою галуззю розважальної індустрії.

На даний момент великі компанії мають штати працівників, що налічують декілька сотень чоловік і не тільки програмістів. Для створення сучасної гри компанії залучають таланти творчих людей: письменників для написання сюжету, художників та архітекторів для моделювання ігрового оточення, музичні колективи та оркестри для створення музичного супроводу, аніматорів тощо. Мистецтво створює атмосферу для гри,  а іноді і ефект занурення в неї. Так, деякі з існуючих ігор досить точно створюють та передають за допомогою видів мистецтва цілі історичні епохи. Можливість не тільки споглядати, як наприклад у фільмі, а ще й взаємодіяти з ігровим світом,  є однією з найбільших переваг комп’ютерної гри, що дає гравцеві нові емоції та переживання. А  для цього і потрібно мистецтво. Люди різних галузей об’єднуються разом, співпрацюють для створення дещо більшого, ніж проста розвага.

Тож сучасні комп’ютерні ігри вже не слід вважати тільки забавою, а ще й способом насолоджуватись мистецтвом як візуальним, художнім так і музичним. З точи зору розробки це складний та кропіткий процес, що займає декілька років, але результат, зазвичай, заслужено можна називати витвором мистецтва.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *