У чому ж був секрет?!

Аліна Бондаренко.

Кожного разу, коли ми переживаємо якусь подію свого життя –  фізично, самі того не розуміючи, показуємо емоції. Взагалі людина спроможна контролювати свої емоції. Це все залежить від події, обставин чи інших факторів. Взагалі цікаво, як та за допомогою чого працює емоція.

Тетяна Децюк, модератор одного з блог-кафе, що проходило в Національному університеті «Чернігівська політехніка» в рамках проекту «Разом ми сила» у форматі блог-театру,  відкривала маленькі секрети та факти щодо емоцій. На даному заході відбувалось дуже відкрите спілкування, в якому приймали участь всі присутні, і це мене дійсно вразило. Неодноразово раніше я задавалася питанням, в чому ж полягає секрет створення атмосфери, і як можна було так згрупувати людей, щоб вони дійсно відчували себе спокійно та впевнено.

Після зустрічі, прийшовши додому, я почала аналізувати тренінг і дійшла певних важливих висновків.  Коли ми тільки підійшли до місця проходження заходу, оратор зустріла нас з посмішкою та приємним запрошенням – це була перша  позитивна емоція. Приємним стало те, що це була дійсно справжня посмішка та справжня емоція, тобто людина дійсно рада була нас бачити, і це було приємно.  Надалі ми сіли в коло і почали спілкування. Насправді вся зустріч пройшла на одному диханні, тому що діалог був доповнений і вправами для розуміння того, як ми самі вміємо показувати емоції і як ми емоційно вміємо контактувати з людьми. Під час тренінгу кожен з присутніх міг позбутися комунікативних бар’єрів, та спробувати себе в іншій ролі. Ця вправа мені дуже сподобалась, тому що часом дійсно хочеться побути в іншому образі і побачити, як на це відреагують інші. Цікавим було також, пізнати те, що сприйняття емоції, яку ми хочемо показати, також залежить від нашого голосу, виразу обличчя та навіть жестикуляції. Вся ця інформація в перемішку з веселими вправами та теплою атмосферою заходу дала свої позитивні плоди, тому що всі учасники тренінгу отримали не тільки важливі навички роботи з емоціями при зйомці своїх відеоблогів, а  пішли із заходу з посмішкою на обличчі та  приємним післясмаком від теплого і відвертого спілкування.

У кінці свого аналізу я все таки зрозуміла, що секрет Тетяни Децюк, як оратора, полягав у доброзичливому відношенні до кожного, а ще в тому, що вона власними емоціями вміла запалити вогонь в очах учасників. Позитивним також було те, що Тетяна ні на хвилину не прибирала усмішку з обличчя і всю інформацію доносила до нас не стандартно, а з ілюструванням та приведенням реальних прикладів.

І на завершення, хочеться подякувати модератору блог-кафе «Акторська майстерність як інструмент сучасного блогера» та організаторам даного заходу за те, що емоція для нас тепер уже не секрет, а інструмент майбутнього відеоблогінгу.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *