Вчимося на помилках чи здобутках?

Віолетта Мотуз.

По-перше, хочу наголосити на тому, що вчаться на помилках. Тому, помилки, які були зроблені в далекому і не далекому минулому були недаремними і зробили значний внесок у розвиток і розквіт сучасного життя незалежної України.

Важливіше за все, щоб всі ті помилки і перемоги наших предків відбилися в нашій пам’яті і серцях, ставши вагомим поштовхом до відродження українців. Взяти наприклад життя Київської Русі після нападу монголо-татар у 1223р. на р. Калка. Київська Русь почала потихеньку занепадати. але ж все-таки через деякий час знову стала могутньою державою, хоч і в складі інших держав. Таких історичних подій можна навести безліч. І Україна, з кожної, наголошую, з кожної ситуації шукала і знаходила вихід, хоча можливо не завжди ефективний та  правильний. Прийняті історичні рішення  іноді були помилкові і не до кінця обдумані, але головне те, що вони були!

І це цілком правильно, бо на помилках навчаються. Так було і буде завжди, а особливо в масштабних справах, таких як управління державою. Не помилившись – не навчишся. Але зараз, на мою особисту думку, сучасна керуюча влада не те що не керуються помилками минулого, а навіть зі власних  помилок не робить правильні висновки.

А саме головне, можновладці не тільки забули про помилки минулого, а й про здобутки і перемоги, зроблені завдяки розквіту України як самостійної держави. Це суто моя думка, але   якщо керуватися тільки помилками – великого не досягнеш. Треба ще й тішити себе здобутками, які з помилок перетворилися в успіх. Тільки так нації виживають і рухаються вперед у світі, що невпинно змінюється.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *