Виклики на шляху створення успішної та процвітаючої України

Марина Руєва.

Сучасна економіка  моєї країни бажає кращого. По-перше майже всі великі підприємства країни зосередженні в руках олігархів, що  диктують політику цін, не зацікавлені у підтримці розвитку малих підприємців, лобіюють власні інтереси і  втручаються в політику нашої держави, що є недопустимим за європейськими мірками.

По-друге, важливою перепоною на шляху розвитку українців є їх роз’єднаність на  Захід і Схід, Північ і Південь, де різні інтереси і різне бачення майбутніх напрямків розвитку України. Ми не завжди розмовляємо українською мовою,  не використовуємо її при спілкуванні з сім’єю, друзями, товаришами.  І як наслідок, періодичне загострення проблеми мови і загроза втрати своєї  ідентичності як народу.

Проте найнебезпечнішим викликом для процвітання незалежної України є відсутність сильної  національної ідеї,  чіткої визначеності щодо майбутніх шляхів розвитку країни та виходу із військового конфлікту. Кожен з українських урядів,  починаючи з 1991 року,  вів різну політику щодо майбутніх векторів розвитку країни,  що  створювало розбіжності між українцями і заважало самоусвідомленню себе як нації.

На мою думку,  у нас повинен бути чіткий курс на ЄС та НАТО, визначеність кожного із нас,  що ми українці і маємо  берегти свою  рідну мову як безцінний скарб спілкування, визначена національна ідея, яка буде об’єднувати, а не роз’єднувати українців.

І найголовнішою проблемою є корупція. Я вже не кажу про вищі органи влади і верхівку, але навіть серед звичайного населення це є дуже розповсюдженим явищем. Хтось хоче вкрасти або ж отримати щось незаконно, хтось підтримує хабарника або сподівається на якісь преференції для себе,  і цей список нескінченний.  Нам всім треба згадати добре відомий меседж: «Україна починається з тебе!» Якби кожен українець дбав про майбутнє країни,   а не лише про власну вигоду,  наше життя було б набагато кращим.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *