Збережемо довкілля разом!

Євген Соловей.

Всі ми живемо на єдиній, придатній для життя, планеті. Але водночас не замислюємося над тим, що наша Земля потерпає від сміття та нераціонального використання речей. Якщо ми продовжимо наше бездіяння, то стан планети і надалі буде погіршуватися. Саме тому я підібрав декілька важливих та простих рекомендацій, які, на мою думку, допоможуть уповільнити процес занедбання планети.
1. Передусім, хотілося би згадати народну мудрість “Чисто не там, де прибирають, а там де не смітять”. Кожен, хто піклується про своє майбутнє, і хоча б трішечки цінує працю інших, має пам’ятати та дотримуватися цього правила. Адже зовсім не складно відносити сміття у спеціалізовані місця, благо їх стає дедалі  більше.

  1. Сортування – метод для зменшення обсягу відходів на звалищах та в океанах. Щоб система вибіркового збору сміття була ефективною, необхідна активна та відповідальна участь кожної людини, що викидає сміття.
  2. 3. Не варто забувати про повторне використання речей. Дуже часто біля контейнерів зі сміття можна побачити речі, які здавалося би просто забули там. У Європі та Америці існує практика, коли люди просто виносять меблі, побутову техніку на вулицю, а інші люди їх підбирають. Це своєрідний “колообіг речей в природі”, що зменшує кількість сміття на планеті.
  3. Економія ресурсів. Природа влаштована таким чином, що містить в собі все чого може потребувати людина. Але, як не дивно, все має свій кінець, є звісно корисні копалини та речовини, що мають здатність до рекреації, але на це потрібно багато часу. Перекривання крану, доки ви чистите зуби, може зберегти до 30 літрів води на добу. Раціональне користування електроенергією може зекономити не одну тону вугілля, а також знизити темпи глобального потепління.
  4. Запобігання утворенню сміття. Дана рекомендація є найскладнішою, адже дуже важко відмовитися від одноразового посуду, поліетиленових пакетів, та іншого дешевого, але небезпечного мотлоху. За даними ООН, приблизно 5 трильйонів поліетиленових пакетів споживаються у світі щороку.

Отже, якщо дотримуватися цих посильних порад, то можна не тільки допомогти природі, але й заощадити копійчину. Тож піклуймося про наше довкілля разом, адже все в наших руках!

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *