Збережемо ліси України!

Анжела Предко.

Масова вирубка лісів в Україні є однією з найбільших екологічних проблем. Звичайно, що без такої події, на жаль, обійтися зараз неможливо, однак вирубувати ліси необхідно вкрай обережно, адже зрубати дерево можна швидко, а от посадити та виростити його так швидко не вдасться.

Дана екологічна проблема виникає через те, що у великих обсягах відбувається експорт деревини за кордон. Окрім цього, ще й браконьєрам вдається незаконно збувати  кругляк. Втрата таких цінностей в країні тягне за собою виникнення глибоких ярів та обвалів, погіршення газового складу атмосфери, вимирання тваринного та рослинного світу. Значне скорочення лісів призводить до того, що схили не можуть затримувати вологу, що може понести за собою сходження снігових лавин або, навіть, селів. Також, частіше відбуваються повені та паводки, а це впливає на якість та родючість ґрунту.

Вважаю, що вирішувати цю проблему треба негайно. По-перше, варто вжити заходів для зупинення браконьєрства в Україні, тобто жорсткіше контролювати ці процеси та накладати значні санкції на винуватців. По-друге, можна залучити підприємства та організації до меншого використання деревини під час виробництва та більш раціонального використання цієї сировини, тобто з мінімальними відходами. Населення також може взяти участь у вирішенні цієї проблеми. Це може бути озеленення територій та залучення інших людей до цього у рамках масових заходів.

На жаль, поки що в Україні не приділяється достатня увага цій проблемі. У той же час усі розуміють те, що через 50 (а то й 30 років) нас можуть шокувати наслідки такої байдужості.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *