Збережемо життя тваринам!

Дар’я Брехунова.

Побачивши на вітринах яскравий блиск для губ, крем для обличчя або туш для довгих вій, сучасні модниці не замислюються, яких жертв та страждань коштувало створення таких косметичних засобів тваринному світові. Адже чимало косметичних брендів використовують тваринні компоненти у своїх продуктах та тестують їх якість на тваринах. Зокрема, колаген, що міститься, як правило, у вікових косметичних засобах і робить шкіру зволоженою і пружною, зазвичай добувається зі сполучної тканини тварин або риб,  гіалуронова кислота з м’яких тканин тварин, а хітин – з панцерів членистоногих. Існує безліч тестів на виявлення алергічної реакції, подразнення очей, реакції репродуктивної системи тощо, які випробовуються на тваринах. Для того, щоб косметика потрапила до полиць магазину щорічно гине близько мільйону тварин.

У більшості європейських країн запроваджені альтернативні способи тестування, такі як: комп’ютерне тестування токсичності хімічних речовин, використання вже протестованих компонентів, клітинні тести.  Ці методи можуть бути більш дешевими, швидкими та доречними для використання у сучасному цивілізованому світі. Попри це, корпорації, компанії і фірми продовжують тестувати свою продукцію на тваринах. В Україні, на жаль, перелік альтернативних методів і об’єктів для використання замість експериментальних тварин знаходиться у стадії розробки.

Вирішення проблеми гуманного ставлення до тварин є дуже важливим і потребує свідомих і рішучих дій. Відмова від тестування на тваринах та використання тваринних компонентів у косметичному та побутовому виробництві має бути чітко регламентована у законодавчому порядку. Ця проблема стосується не тільки виробників, а й споживачів, тому при виборі косметичного засобу слід звертати увагу на склад продукції та наявність у ньому виключно рослинних компонентів. Щоб пересвідчитися у гуманності товаровиробника, варто звернутися до сайту РЕТА, який містить сертифікацію продуктів, а також чорні та білі списки компаній. У білому списку перелічені бренди, що відійшли від тестування своєї продукції на тваринах.

Взагалі, закликаю частково відмовлятися від косметики, адже натуральність завжди у моді!

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *