«Ні» – насиллю в сім’ї!

Влада Крівенко.

Сьогодні ми дуже часто чуємо про те, що насильства в сім`ї не повинно бути. Однак, все одно стикаємося з історіями коли чоловік побив жінку або батьки дітей. Більшість людей навіть і не підозрює, що насильство має безліч облич. Воно не тільки носить фізичний характер, але й може бути психологічним, економічним та сексуальним.

Домашнє насильство не виникає з нічого. Для зародження і розвитку цього монстра потрібне міцне підґрунтя на рівні суспільної та індивідуальної свідомості. Насильство тісно пов’язане з соціальним стресом в сім`ї. Пережитий у дитинстві шок від ситуацій домашнього насилля міцно фіксується в підсвідомості чоловіка або жінки як програма поведінки, а за відсутності спеціальної терапії веде до повторення ситуації.

Для того, щоб перемогти зло, його треба знати, відкрито обговорювати та шукати шляхи вирішення. Великий ефект дають програми та проєкти, які пропагують неприпустимість насилля в сім`ї. Таку інформацію потрібно обов’язково включити у програму шкільної освіти. Особиста участь кожного полягає у наданні допомоги постраждалим родичам, сусідам, колегам,  а також показувати на власному прикладі своїм дітям як не потрібно робити.

Важливо нікому не дозволяти принижувати та ображати Вас!

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *