КРАЇНА БЕЗ КОРУПЦІЇ

Альбіна Переверза

Останні декілька років ми дуже часто чуємо, що Україна одна з тих держав, у якій у всіх сферах життєдіяльності людини існує корупція.

Дане явище було і раніше на теренах України, проте воно не мало такого значного поширення. Корумпованим було більш старше покоління, однак зараз молодь перейняла таку звичку та активно використовує її для полегшення свого життя. Виникає питання, яким чином викорінити корупцію, що поширилась як пандемія серед населення?

На мою думку, слід починати роботу з молодшим поколінням, оскільки його свідомість ще не повністю полонив цей вірус. Тобто ще є шанс сформувати у дітей чітку позицію щодо ліквідації корупції в цілому.

Появі такого явища в нашій країні посприяла велика лінь та нетерплячість людей. Не кожен хоче чекати, щоб вирішити якусь проблему. Наприклад, щоб в лікарні швидше зробити довідку, лікарям часто приносять «презент». Він може отримати не тільки гроші, а й звичайні цукерки. Хтось вважає, що це просто смаколик, проте це також можна вважати хабарем. Або ж часто ми чуємо про куплені водійські права. Ці ж факти не виникають просто так. В нашій реальності це повсякденні речі, однак чи повинно так бути?

Відповідно до законодавства України, всі громадяни мають рівні права, але чому хтось переборює свою лінь і вирішує проблеми чесним шляхом, а хтось шляхом невеличкого подарунку, щоб полегшити собі життя.

Отже, щоб подолати корупцію слід докласти значних зусиль. Потрібно провадити навчання, антикорупційні ігри, марафони, тренінги серед молодшого покоління, формувати в них негативне ставлення до такого явища як хабарництво. Проте, перед тим як казати, що нашій країні нічого не допоможе, щоб вийти з корупційної ями, слід почати с себе, тобто не дарувати плитку шоколаду, щоб справа пішла вгору та вирішилась найліпшим чином, а слід просто сказати «Ні КОРУПЦІЇ!» навіть у врегулюванні буденних та незначних питань.

Інтерактивний марафон “Країна без корупції” в рамках проєкту “Культура законності” за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні

#культура_законності

#центр_культурного_менеджменту

#чернігівська_політехніка

#країна_без_корупції

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *