Молодіжний контент, як засіб боротьби з корупцією

Ангеліна Остапенко.

Явище корупції є одним з деструктивних проявів в нашій державі. Через корупційні дії та схеми до керівних посад приходять не компетентні працівники, а чиїсь родичі, куми, або просто в кого більше грошей. Більшість благ та послуг можливо отримати тільки через хабар. Багатії та посадові особи ведуть себе вседозволено, закон не діє. І, мабуть, однією з головних проблем в боротьбі з корупцією є те, що вона засіла в нас майже на побутовому рівні, не тільки серед можновладців, а і серед звичайного населення. Оскільки всі вже звикли, що щоб щось отримати треба комусь дати хабаря або мати зв’язки. Такі «традиції» вкорінилися в нашого старшого населення і на жаль молодь переймає їх. Молоді люди також за прикладом своїх старших поколінь прибігають до корупції, щоб полегшити собі життя, а можновладці та їх молодші колеги цим користуються для подальшого покращання свого добробуту та задоволення своїх інтересів. І щоб розірвати це коло необхідно звернути велику увагу на молодь та дітей, необхідно відірвати їх від цих корупційних устоїв.

Якими шляхами це можна здійснити? Одним з таких напрямків є сьогоднішній інформаційний простір. Оскільки зараз молоді люди дуже багато часу проводять в мережі Інтернет за переглядом різноманітного контенту та гортаючи стрічку в соціальних мережах, можна вплинути на них цим шляхом. Саме розповсюдження інформації щодо негативного впливу корупції в країні, втіленої в цікавому, зрозумілому, сучасному за сьогоденними молодіжними Інтернет-трендами форматі, може хоча б потроху змінювати ситуацію на краще. Наприклад, зараз на найпопулярнішому відео-хостингу YouTube та у соціальних мережах стало «модно» викривати своїх колег в обмані власних же підписників, створенні шахрайських схем та видурюванні коштів. Автори-блогери даного контенту дуже часто подають його в легкій для глядача формі. Такий досвід можна застосувати і в напрямку боротьби з корупцією. Було б цікаво подивитись огляддіяльності політиків, бізнесменів та посадовців різних державних структур. Показати якими шляхами вони досягли своїх статків, як використовують своє становище і зв’язки та нехтують правами інших. Поширення такого відеоконтенту на відео-хостингах та в соціальних мережах серед молодіжного контенту може посприяти формуванню негативного ставлення молодого покоління до такого явища як корупція.

Інтерактивний марафон “Країна без корупції” в рамках проєкту “Культура законності” за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні

#культура_законності

#центр_культурного_менеджменту

#чернігівська_політехніка

#країна_без_корупції

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *