Інтерактивний марафон «Країна без корупції»: підсумки березня

Людмила Ремньова, Алла Холодницька.

У Національному університеті «Чернігівська політехніка» впевнено набирає оберти  проєкт «Інтерактивний марафон «Країна без корупції», який реалізується   у рамках  програми «Культура законності», що адмініструється ЛМГО «Центр культурного менеджменту» за фінансової підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні  У березні викладачі кафедри управління персоналом та економіки праці успішно провели два інтерактивні воркшопи, спрямовані на формування у молоді антикорупційного менталітету та нульової толерантності до корупції, а також взяли участь у Всеукраїнському круглому столі «Корупція як закономірність».

Під час воркшопу «Корупція у місцевих органах влади як перешкода побудові ефективних взаємовідносин з бізнесом» (дата проведення – 17.03.2021, модератор –  Сергій Хмелевський) учасники заходу мали змогу ознайомитися з видами та формами прояву корупції, а також ефективними методами її  запобігання. З’ясували, яким чином  формується і без чого не може існувати довіра бізнесу до місцевих органів влади, попрацювали у командах над вирішенням  практичних кейсів «Довіра – економічний драйвер бізнесу» і «Стоп корупція», а також вивели  формулу ефективної взаємодії місцевих органів влади з бізнесом. До заходу долучилися здобувачі вищої освіти різних освітніх програм університету, а також науково-педагогічні працівники.

25.3.2021 відбувся Інтерактивний воркшоп «Актульний та креативний молодіжний контент як засіб боротьби з корупцією» (модератор – Алла Холодницька, координатор проєкту) був присвячений ознайомленню з особливостями проведення журналістських розслідувань фактів прояву корупції та сучасними  підходами до створення молодіжного антикорупційного контенту у соціальних  мережах, месенджерах  та власних блогах.  Родзинкою цього заходу було використання комбінованого офлайн-онлайн формату,  що дозволило значно розширити аудиторію учасників, небайдужих до проблем боротьби з корупцією, а також залучити до інтерактивної взаємодії під час обговорення студентську молодь  з інших вишів України, зокрема, юридичного факультету Донецького національного університету ім. Василя Стуса (м. Вінниця), а також Медичного інституту Сумського державного університету.

Запрошеним гостем заходу була відома журналістка, продюсерка Алла Копиловська, яка поділилася власним досвідом проведення незалежних журналістських антикорупційних розслідувань, а також акцентувала   увагу на псевдожурналістських розслідуваннях, що за своєю суттю скоріше є розважальними шоу, а не дійсно цікавим та пізнавальним контентом для боротьби з корупціонерами.

Алла Холодницька провела інтерактивну частину заходу, під час якої  учасники воркшопу активно вирішували  практичні кейси щодо виявлення корупційних зловживань та боротьби з ними, продемонстрували власні навички формування молодіжного антикорупційного контенту, попрацювали з матеріалами facebook-сторінки програми «Культура законності», придумуючи свої власні назви для антикорупційних карикатур, розроблених під час конкурсу карикатур «Незалежність».  

30 березня  учасники проєкту також мали  нагоду долучитися до он-лайн круглого столу «Корупція як закономірність», серед  спікерів якого  були Сергій Адамович (завідувач кафедри теорії та історії держави і права Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, координатор ГО «Поступовий гурт франківців» (м. Івано-Франківськ); Аліна Лось (аналітикиня  та проєктна менеджерка Міждисциплінарного науково-освітнього центру протидії корупції НаУКМА (м. Київ); Алла Холодницька, доцент НУ “Чернігівська політехніка”, координаторка проєкту “Інтерактивний марафон” Країна без корупції” (м. Чернігів) та Ігор Савчак (керівник ГО “Центр культурного менеджменту” (м. Львів).  Формат заходу дозволив учасникам круглого столу налагодити інтерактивний діалог та окреслити напрямки майбутньої плідної співпраці, а також створити обговорити нові міжсекторальні можливості для зменшення корупції в Україні.

Проєкт “Інтерактивний марафон” Країна без корупції” триватиме до кінця квітня.

Інтерактивний марафон “Країна без корупції” в рамках проєкту “Культура законності” за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні

#культура_законності

#центр_культурного_менеджменту

#чернігівська_політехніка

#країна_без_корупції

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *