Скажемо КОРУПЦІЇ – НІ!

Яна Песік.

Корупція, корупція, корупція… З цим кожен з нас зіштовхується десятки, а то й тисячі раз у своєму житті. Поколіннями боряться за чесність та прозорість в управлінні, але коли ж все-таки вдасться досягти результату?

Багато політологів зараз досліджують цю проблему  і взагалі, що саме спонукає людину до корупції на індивідуальному рівні. Кожен прагне кращого життя та більших доходів – це і є найголовнішою причиною хабарництва у наш час.

Якби держава надавала всі необхідні умови для нормального життя (високу заробітну плату; однакові права та обов’язки для всіх прошарків населення; покарання за проступок, від якого неможливо відкупитись) можливо, корумпованості вдалось би запобігти взагалі.

В нашій країні ж все навпаки. Більшість має бажання схопити «ласий шматок», якщо є така можливість. Будь-то сфера медицини, освіти чи державні службовці. Усі, ну добре, 95% точно, натякнуть на «винагороду» за якісно зроблену ними роботу і я впевнена, якщо б люди були на 100% задоволені своєю роботою та життям в цілому, а також розуміли всю сутність покарання, яке на них чекає за хабарництво, або ж навіть за співучасть у ньому (давати хабара), корумпованості вдалось би здихатись назавжди.

Задля припинення «псування», а саме так переводиться слово «корупція» з латині, потрібне негайне вдосконалення діяльності органів у боротьбі з корупцією. Можливо, навіть створення нових, більш сучасних та з жорсткішими мірами покарання. Також необхідно більше уваги приділяти своєчасному реагуванню на повідомлення громадян та засобів масової інформації, а також інші протиправні дії посадових осіб та поширеність корупції в окремих відомствах.

 Не дарма кажуть, що для того, щоб хабар не брали, його не потрібно давати. Повністю згодна з цим твердженням, адже, насамперед, усе залежить від нас. Разом ми – сила!

Інтерактивний марафон “Країна без корупції” в рамках проєкту “Культура законності” за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні

#культура_законності

#центр_культурного_менеджменту

#чернігівська_політехніка

#країна_без_корупції

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *