У Чернігові розпочався 4-х денний тренінг “1325: Жінки, Мир, Безпека”

Людмила Ремньова.

Під час першого дня школи-тренінгу в рамках проєкту “Я -Медіа” учасники з СумДУ та НУ “Чернігівська політехніка” познайомилися один з одним, виробили спільні правила взаємодії, навчилися вибудовувати безпечне спілкування, відчувати межі інших людей, шукати спільні точки дотику, які небхідно враховувати при побудові конструктивного діалогу та кращого взаєморозуміння, поділилися своїми думками стосовно важливості для кожного проблем миру та безпеки, піднятих в Резолюції РБ ООН 1325 “Жінки. Мир. Безпека”.

Психолог Анна Чепурна сьогодні була у ролі тренера і допомагала учасникам на глибинному рівні через “Я песональне” краще зрозупіти основні цілі і задачі Резолюції РБ ООН 1325. Після тренінгу вона поділилася з нами своїм баченням основних інсайтів першого дня Школи-тренінгу в рамках проекту “Я -Медіа”.

Возможно, это изображение (2 человека, в том числе Анечка Чепурная, люди сидят, мебель и в помещении)

Чи можливе Відновлення, збереження, відстоювпння психологічних кордонів особистості під час таких травмуючих подій, як війна, військовий конфлікт, дискримінація за гендерною ознакою? Механізми повернення «авторства» власному життю навіть після кризових подій чітко представлені в резолюції 1325. Напрацювання шляхів імплементації резолюції в Украіїні – таке групове завдання отримали учасники тренінгу. Зміна законодавства, посилення ролі школи, санкції проти дискримінаційних проявів і багато інших влучних пропозиціц було озвучено учасниками. Саме собою виникло питання, як відновити власні кордони не за рахунок кордонів іншого, адже це зручний і знайомий спосіб для нас.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *