Як молодь може бути почута

«Молодість щаслива тим, що у неї є майбутнє», – так писав відомий письменник Микола Васильович Гоголь. І з цим неможливо не погодитись. Молодь – потужний генератор ідей та думок. Але з великою їх кількістю донести до людей свою стає неможливо. Як діяти в такій ситуації?

         Ми маємо величезну перевагу, що народилися в час технологій. Людина постійно знаходиться у тісному зв’язку з Інтернетом, за допомогою якого вона може отримувати нові знання, спілкуватися з друзями, знайомитися з іншими людьми і працювати. Але чи це все що ми можемо робити? Звичайно – ні.

         Дуже важливий внесок технології принесли у культуру та творчість. «Новій школі» набагато простіше бути почутими сьогодні, ніж артистам 20-25 років назад. Такі люди мають величезний вплив на своїх фанатів і здатні донести певні ідеї кожному з них.

         Український репер Tricky Nicky у 2019 році випускає свій дебютний трек під назвою Ride for Ukraine, в якому змальовує справжні реалії життя українця та засуджує деякі прийняті закони. Така подача змушує звернути увагу на ті проблеми, які наразі існують. Пісню виконано англійською мовою, що привернуло увагу не тільки українців, але й людей з інших країн.

         Іншим прикладом може стати співак Morgenshtern, який у свої 23 роки став доларовим мільйонером. Свій шлях він почав зі звичайних блогів на YouTube. З його ініціативи відбулися збори на лікування хворого на СМА хлопчика Іллі Худоби. За декілька місяців він та його прихильники зібрали необхідну суму у розмірі 70.000.000 грн.

         Але як донести свою проблему до усіх, не стаючи “зіркою”? Сьогодні існує велика кількість сервісів в яких людина може поділитися своєю думкою.

По-перше, це Instagram. Якщо ваші переконання справді важливі – ініціативу можуть підхопити місцеві блогери й охопити якомога більше людей.

По-друге, відома кожному мережа TikTok, перевагою якої є її алгоритми. Неодноразово ця соцмережа підіймала політичні, расові, гендерні та інші питання. Навіть з достатньо невеликою аудиторією відео з вашою думкою може потрапити в рекомендації й бути переглянутим мільйонами людей.

Останнім на сьогодні прикладом слугує Telegram. Цей месенджер має функції ведення каналу, транслюючи ваші повідомлення на велику аудиторію.

         Попри різноманіття можливостей і технологій для їх реалізації, я вважаю, що найголовнішим є цілеспрямованість. Якщо ви прагнете донести щось важливе до інших людей, ви повинні боротися до кінця. Лише в такому випадку ваші прагнення увінчаються успіхом.

Сезончик С.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *