Гендерна рівність. Чому роль кожної важлива?

Стеченко Настя.

Сьогодні ні для кого не секрет, що наше суспільство далеке від ідеального, а часом небезпечне та непередбачуване. Чому ж маючи однакові обов’язки та начебто права кожен день жінки піддаються психологічному та фізичному насиллю?

Дискримінація направлена не так на гендер, як саме на стать. Якщо ти жінка, то маєш відповідати певному списку вимог, так само як і чоловік. Проте вже давно ми мешкаємо наче в адекватному, здоровому суспільстві. Звідки ці рамки? Бо вони зручні для когось. Використовувати жінок як предмет для просування реклами, на жаль, звична річ. Так само, як і щохвилине переживання з приводу власної безпеки.  Як багато жінок має в сумочці балончик чи носить ключі в руках? А як часто про це хвилюються чоловіки? Чи таке вже класне суспільство?

На мою думку, головна біда в тому,що в наших головах вкорінилася думка: моя хата с краю, я нічого не знаю. На кшталт: а що я можу зробити? Це вже було до мене і буде надалі, мене не зрозуміють. Звертаюсь саме до тебе,  люба читачка, а що ж ти спробувала зробити? Чи зайшло діло далі пустих слів? Потрібен був знак? Ось він, розпочинай діяти саме зараз,  не бійся- ти не одна.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *