Стандарти нав’язані минулим: гендерна ідентифікація

Якуба Ольга.

Макіяж, спідниця, підбори, кучері та яскравий манікюр. Хто вам перший спав на думку? Висока та струнка блондинка? Я гадаю дуже малому відсотоку людей на думку прийде накачаний брюнет. 

У нашому світі це вже повинно було стати нормою, але ще існують люди, які не тільки не приймають цього (що нормально, тому що у людей багато думок) але й хейтять та булять людей, які не підходять до “стандартів” чоловіка або жінки. Дівчина має бути жіночною, мати довге волосся струнку талію, носити спідницю та весь день стояти за плитою, слідкуючи за дітьми. Чоловік має бути чоловічним, ремонтувати машини та працювати у шахті (чого не можуть робити жінки), заробляти гроші в сім’ю та бути “трохи привабливішим мавпи”. 

Але що, коли чоловік фарбує нігті, він перестане бути чоловіком? Чи , якщо у дівчини коротке волосся та вона носить тільки брюки вона перестане бути жінкою? 

У сучасній сім’ї хлопець може сидіти з дітьми та прибирати дім, а дівчина заробляти і це не буде чимось ненормальним.

У всіх людей рівні права, які не залежать від статі або гендеру. Я хочу та маю право жити в світі, де немає чогось, що мають робити тільки чоловіки, або тільки жінки.

Отож, чи маємо ми змінювати інших через власну думку, чи краще розширити свій кругозір та дати людям не ховати своє внутрішнє “Я” та бути по-справжньому щасливими? Гадаю вибір очевидний.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *