Важливість суспільного діалогу та порозуміння

Важливість суспільного діалогу виражається у його можливості досягнути порозуміння протилежних сторін, його ж якість – це наявність чи відсутність всіляких можливих маніпуляцій сторонньою думкою.

Часто при діалозі сторони використовують маніпуляції: від помітних до зовсім тонких. Таким чином, сторони можуть використовувати брудні прийоми для маніпулювання чужою думкою в потрібний для них бік.

Досвід застосування діалогу в світі дозволяє визнати його як цивілізований підхід для взаємодії між людьми. Діалоговий підхід при побудові довіри між людьми, що бере за основу розуміння, відповідальність, повагу доводить свою ефективність при вирішенні складних питань.

Справжня ціль діалогу полягає в доповненні думок одне одного для бачення повної картини, а не в перемозі однієї точки зору, як це є в суперечці. В діалозі немає переможців та переможених, і тому важливо у ході діалогу досягнути порозуміння чи консенсусу.

Наталія Лаврів

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *