Важливість суспільного діалогу та порозуміння

Кожного дня ми ведемо бесіду з батьками вдома, друзями на зустрічах, викладачами на навчанні, консультантами в магазинах і питання порозуміння стає на перший план. Якщо розглядати просто діалог, то тут завжди знайдеться розв’язка, адже не постає питання правильності сказаного, чого не можна сказати про сварки. Починаючи кагал, людина намагається довести свою думку будь-яким шляхом, іноді не доходячи навіть до компромісу. Після цього шкодує, оскільки розуміє, що жодна сварка не варта тих негативних емоцій та розірваних зв‘язків.

Дуже важко знайти людину, яка б не хотіла повернути час назад, знайти спільну мову, спробувати розв’язати конфлікт або уникнути його. Щоб такого не трапилося слід правильно розуміти співбесідника. Не слід ставити необдумані питання або питання неправильної форми, формулювання, треба правильно вести діалог.

Суспільний діалог важливий. За допомогою нього ми знаходимо друзів, обираємо товари, гарно проводимо час і, в більшості випадків, не звертаємо уваги на правильність формулювання питань. Щоб віднайти спільну мову треба звертати увагу на усі дрібниці постанови вимови. Іноді можна використати неправильний наголос чи слово з суржика і твій співбесідник може не зрозуміти тебе і твоє питання залишиться не закритим і не розв’язаним.

Порозуміння – складний шлях, ставати на який доводиться впродовж життя кожному із нас. Не тільки під час розмови з іншими людьми, а й під час визначення подальшого шляху життя, визначення місця роботи, кола друзів та коханих людей. Не слід дуже швидко задавати питання, шукати собі нового друга, роботу, яка надає велику заробітну плату чи кохану людину, а слід робити це обмірковано.

Артем Красенко

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *