Сучасна молодь та її внесок у розбудову миру

На цей момент молодь складає одну шосту всього людства, але все ще її внесок у розбудову миру не до кінця зрозумілий та визнаний. 

Юні люди не просто користуються здобутками попередніх поколінь, але і, демонструючи власний ентузіазм і винахідливість, роблять свій внесок у розвиток світу, вирішуючи найгостріші проблеми, що постають перед суспільством. Прикладом є відома Ґрета Тунберг – звичайна шведська дівчинка, яка вже у п’ятнадцятирічному віці започаткувала рух за протидію глобальному потеплінню.

Молодь бере велику участь у громадській діяльності як активісти, лідери та волонтери, але часто їхні дії не досягають свого повного потенціалу. Це відбувається через нестачу ресурсів, розуміння, підтримки та визнання керівниками урядів.

Незважаючи на те, що в останні роки юнацтву почали приділяти більше уваги, все ще існує багато перешкод, які заважають їм перейти в доросле життя. Наприклад, однією з найбільших проблем є пошук роботи. Адже найчастіше у вимогах до претендента вказується обов’язковий стаж і досвід, якого, найімовірніше, у випускника ще нема. Тому молоді люди починають працювати в поганих умовах з меншою зарплатнею.

Однак, є і гарні зрушення: молодіжні організації, що допомагають розвиватися в особистому та соціальному планах і встановлювати нові зв’язки, нарешті отримують більшу підтримку. Прикладом є студентські громади, члени яких працюють над суспільними проєктами та організовують роботу різних центрів. Таким чином вони отримують організаторські навички, розвивають свою самостійність і відповідальність.

Отже, якщо ми хочемо, щоб увесь світ процвітав, то потрібно робити ставку на молодь, бо саме вона є ініціатором прогресу, вируючий рух якого дозволяє суспільству ставати кращим!

Кучерявенко Микола.

Фото взяте @Ashoka

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *