Критичне мислення: призначення та як його розвивати

Перш за все, перед тим як дізнатися як саме розвивати навички критичного мислення потрібно дізнатися що ж таке критичне мислення.

Отже, критичне мислення це мислення суть якого полягає в усвідомленні та ухваленні ретельно обміркованих та незалежних рішень. 

Для того, щоб розвивати критичне мислення є такі поради:

1) Оцінюйте об’єктивну реальність. Наше мислення може бути ефективним лише у тому випадку, якщо ґрунтується на   реальності, адже реальність існує незалежно від нас, наших бажань чи цілей, для цього потрібна об’єктивність, а саме можливість розділяти «що є» на цю мить і та те у що ви вірите.

2) Розвивайте допитливість. Це дасть змогу постійно дізнаватися про щось нове, а отже також розвине ще й об’єктивність, постійний доступ до інформації та змога її сприймати, адже не всі здатні сприймати інформацію через те що навіть не хочуть спростовувати те в що вони вірять, буде робити нас більш інформаційно стійкими.

3) Не потрібно автоматично довіряти інформації лише через те, що її озвучила авторитетна людина.

Очерет Владислав.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *