Бути лідером непросто в будь-яку епоху

Ксенія Головченко.

На сьогоднішній день, як і раніше, бути лідером – непросто. З кожною епохою деякі навички та вміння, якими повинен володіти лідер, змінюються, а деякі – залишаються. Наприклад, у часи Спарти, лідером та полководцем міг стати, безперечно, тільки чоловік, який був фізично спритний, сильний тілом і духом, витривалий; чоловік, якого поважали, до якого прислухалися, який володів ораторськими навичками та мав здатність довести власну думку. Лідером був той, хто на фізичних випробуваннях показував найкращі результати. Часи йшли, пріоритети змінювались, і вже лідер не зобов’язаний був бути тільки фізично спритним.

У наш час, час цифрової епохи, коли багато лідерів – це інфлуенсери у соцмережах, людина, яка хоче бути лідером (може бути будь-якої статі), повинна вміти «заразити» та надихнути, вміти передати настрій, мотивувати, вміти правильно та цікаво передати ідею та мати навички організації. Зараз лідером може бути кожний, хто хоче їм бути. У час інформаційних технологій донести інформацію до людей дуже просто. За допомогою інновацій можна дізнаватися та розвивати навички та вміння лідера. Сьогодні кожен блогер/медійна людина, може бути «Мойсеєм» для своєї аудиторії. Людина, яка може через екран смартфону надихнути, мотивувати та розуміти тебе.

Зараз популярний тренд на м’яке лідерство, не авторитарне, коли лідер розуміє та підтримує кожного члена команди, коли він працює з командою націлено не тільки на результат, а й на саму команду. Всі ці зміни дуже впливають на роботу команди, зменшують емоційне, професійне вигорання на роботі, зацікавлюють людей з різних сфер та верст населення працювати на спільну мету, кожен відчуває себе потрібним та корисним для своєї команди, що робить досягнення спільних цілей набагато легшим та цікавішим.

Отже, завдяки цифровим технологіям зараз дізнатися про лідерство та бути лідером набагато легше ніж у минулі епохи.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *