Соцмережі чи спілкування в реальному житті?

Софія Литвиненко.

Так, дійсно, за останні декілька років люди майже повністю занурилися у цифрові мережі і, зазвичай, надають перевагу спілкуванню в інтернеті. Телефон завжди під рукою і, начебто, необхідніть у комунікації офлайн вже відпала, але люди продовжують зустрічатися щоб обговорити все в реальному житті. І тут постає питання: в чому полягає цінність живого спілкування?

По-перше, використовуючи інтернет ти не можеш зрозуміти реальні емоції людини. Набагато приємніше відчувати радість сидячи поруч з твоїм другом, а не знаходячись по іншу сторону гаджета. Люди цінують коли їх заспокоюють обіймаючи, а не використовуючи смайлики.

Я можу сказати з власного досвіду, що через онлайн спілкування трапляється чимало сварок. У нас із подругою постійно виникають конфлікти з тієї причини, що ми просто неправильно зрозуміли одна-одну. Під час зустрічей e реальному житті такого майже не трапляється, бо в цей момент наявний зоровий контакт, який допомагає уникнути непорозумінь.

По-друге, інтернет позбавляє нас веселощів і розваг. Як на мене, набагато веселіше та приємніше зустрітися з друзями і піти погуляти, сходити в кафе чи кіно, ніж просидіти цілий день перед монітором. Звісно не всі зі мною погодяться, і це абсолютно нормально, але все ж, більшість людей нададуть перевагу інтерактиву в реальному житті, аніж проведенню часу за комп’ютером у задушливій кімнаті.

Незважаючи на всі недоліки онлайн спілкування ,є і переваги такого формату. Зручність і швидкість є безперечно найголовнішими з них. Буде безглуздо заперечувати, що це так і є. Інтернет дав нам змогу спілкуватися з рідними людьми знаходячись далеко від них. У 21 столітті ти можеш не тільки ділитися повідомленнями, а й бачити близьку тобі людину хоч коли вона за 1000 кілометрів від тебе і це просто неймовірно.

За допомогою гаджетів можна будь-коли подзвонити мамі і сказати як ти її любиш чи написати татові, що тобі потрібна допомога. Люди мають змогу знайти, можливо кращих друзів у будь-якому куточку світу. Хтось відшукає кохання. Соціальні мережі невід’ємна частина нашого життя, яку треба використовувати, але з обережністю.

Отже, я впевнено можу сказати, що онлайн спілкування є важливою частиною нашого життя, без якої нам було б складно, але не слід забувати про найголовніше-живе спілкування. Його цінність полягає саме в емоціях і нових враженнях, без офлайн комунікації людина не живе, а просто існує.

#ЯМедіа

#IamMedia

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *