Навички лідера, щоб розкрити свій потенціал

Дарина Норець.

З того часу, як існує людство, існують і лідери. Адже лідерство – це природне прагнення людини.  У всі часи, у кожному, навіть у самому маленькому товаристві є людина, яка здатна об’єднати усіх навколо себе, заради досягнення спільної мети, яка заряджає всіх своєю енергією, на яку покладаються в прийнятті важливих рішень та у вирішенні життєвих проблем. Зазвичай, таку людину вважають природним лідером. Адже вона досконало володіє ораторським мистецтвом, вмінням відстоювати свою думку та переконувати інших.

Та я, вважаю, що лідером може стати будь-хто, головне – бажання. Мені здається, що якості лідера з’являються в процесі роботи над собою. Можна привести багато прикладів, коли прості люди змінювали хід історії, а отже, на той час ставали лідерами. Взяти хоча б Володимира Парасюка, який проголосив промову 21 лютого 2014р. Вважають, що саме ця промова стала переломною в ході революції Гідності. Молодий хлопець мав життєву мету та зосередив всі власні зусилля на її досягненні. Він був впевненим у собі і у той день став лідером для тисяч людей.

З усього цього я можу зробити висновок, що лідерами не народжуються, лідерами стають. Якщо ти цілеспрямована людина, до того ж відповідальна та завзята, то в тебе вже є початкові якості лідера. Не бійся вдосконалювати їх у собі. І через деякий час із зарядної людини ти станеш справжнім лідером.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *