«Нова маскулінність» чому це важливо?

Оксана Якуш.

Світ вже давно не стоїть на місці – змінюється суспільство, неписані правила, традиції, спростовуються стереотипи та розмиваються рамки. Гендерна рівність зрештою приходить в суспільне мислення, як важлива складова «правильного» і відкритого світу.

Поняття «маскулінності» розмило власні рамки, так само як і поняття «фемінності». Якщо жінка може дозволити собі бути сильною та незалежною, чому ж чоловік не може дозволити собі бути емоційним? А все тому, що «гендер» – це поняття соціальне, а соціум має тенденцію змінювати свої погляди, а значить і сприйняття гендеру також змінюється. Сучасне покоління не сприймає соціальних рамок і мислить більш вільно.

Чоловік може вдягати яскраві речі, фарбувати нігті та волосся і все одно залишатися чоловіком. Але головною причиною важливості нової маскулінності є відкритість: показувати свої справжні емоції, не ховаючись за маску стриманості, бути вразливим, просити допомоги, коли вона потрібна і бути чесним перед собою та світом.

Більшість чоловіків увібрали образи свої батьків, як єдиний правильний образ «справжнього чоловіка», який в свою чергу передавався з давніх часів від батька до сина. Але тоді, і світ був іншим, а значить і вимоги до людей були іншими.

На щастя, світ змінюється, чоловікам не потрібно йти полювати на мамонта, щоб прокормити сім’ю, замість цього вони мають можливості бути щирими та відкритими в своїх почуттях та емоціях в сучасному світі. Бо поняття «справжнього чоловіка» не існує як такого, ти справжній – коли щирий і відкритий, коли чесний у своїх намірах та планах, коли «плакати – нормально» і для чоловік також.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *