Плюси та мінуси блогерства

В наш час блогерська професія є досить новітнім стартапом у світі. Блогером називають ту людину, яка розпочинає фільмувати свої інтереси та поділяє їх з іншими людьми.

Кожен записаний матеріал повинен містити  унікальну думку та ідею  творця  відео  матеріалу  або  іншого формату.  

Для ведення блогу існує  чимало  різних платформ, але люди здебільшого  користуються  звичайними  соціальними мережами. Головна мета ведення блогу у кожного своя. Дехто  створює блог задля  розваги  своєї  аудиторії, дехто  навпаки  намагається  донести корисну  інформацію та ділиться  власним  досвідом  глядачеві.

З приводу того робота це  чи  хобі  триває  дискусія, адже  кожен  має право думати по різному. Для когось  – це робота, для інших – це хобі, а для декого  взагалі  – це  стартап  висвітлення власних думок.

Блогером  може стати хто  завгодно, адже  в даному  виді  новітніх  технологій  немає  вікових  обмежень, але не кожен,  хто  виражає свою думку в соціальній  мережі  вважає себе блогером.

Люди, які  розпочинають  займатися  блогосферою  уявляють  це  заняття по своєму, хтось  створює блог, щоб  знайти себе, хтось  за  для того аби стати відомим і отримувати за це  гроші на рекламі. Проте у цього  поняття є також  багато  переваг. Перш за все, блогерство  допомагає  здобути  нові  знання, які допомагають розкрити нові таланти людини, але водночас, з негативної  сторони, розкриває й комплекси  доповідача.

Досить часто дана діяльність  замінює людям ЗМІ, допомагає  швидко і чітко  зрозуміти сучасні події. Блогосфера  полягає не тільки в тому, щоб  розважатися, а ще й для того, щоб  виразити  свої думки та донести глядачеві  корисну  інформацію.

Дехто  виражає свою думку у музичному  мистецтві, хтось в спорті, а хто і за допомогою  відео  або  своїх  статей в соціальних мережах. Блогосфера  – це  досить  цікава  тенденція для молоді, хоча і для людей старшого віку  це  також  цікава  галузь. Кожен,  хто  веде  свій блог зі  своєї  сторони  намагається  дати  поштовх до розвитку  нашої  молоді. Наприклад,  хтось  прагне  змінити  ставлення до навколишнього   середовища, хтось  виступає як волонтер по захисту  тварин, дехто  прагне  долучити до здорового способу життя. Досить часто буває,  що через ведення блогу утворюються  угрупування  однодумців до кожної з перелічених  підтем. Люди за досить короткий час вже  звикли до перегляду цікавого  відео для відпочинку і зараз вже не кожен  зможе  уявити  своє  життя без блогу.

Великою перевагою блогу є те, що  це  досить  нова популярна тенденція  повсякдення  людського  життя. Також  перевагою є те, що  розвиток  сфери  ведення блогу досить  швидко  набирає  оберти та дає  розвиток  кожному,  хто  шукає  нові  уміння  та знання. Блогосферу  досить  часто прирівнюють до розважального  контенту, але це зовсім не так.

З моєї точки зору блог  створено для того аби  кожен  зміг  виразити свою думку та допомогти  іншому  досягти  чогось нового. Блогерство  дуже  тісно  пов’язане  із  журналістською  діяльністю, адже  саме  від  блогерів  можна першим почути  якусь важливу новину.

Я вважаю,  що  діяльність  блогерів є дуже  цікавою тому, що в ній  немає  обмежень та перешкод. Вона має  безліч  різних тематик контенту – це є перевагою  новітнього виду вираження думок. Дана тематика допомагає  розвитку, як самого себе, так  і інших людей.

Одним із  недоліків цієї діяльності є те, що багато хто із блогерів виражає негативну сторону контенту, яку переглядає молодше покоління, що дає їм фундамент негативних емоцій і може нашкодити здоров’ю дитини.

В загальному  розумінні дана сфера відкриває  безліч  новітніх  технологій, дає людям можливість  досягати  нових  звершень, бороти  свої страхи, давати  знання і вміння з будь-якої  дисципліни.  Адже саме блог дає можливість зрозуміти інформацію правильно і більш  докладно, а  ніж дізнавшись її із книги.

Блог розвиває  зорову  пам’ять та дає  змогу  мислити  самостійно і давати  оцінку для своїх  досягнень. Кожен в житті має змогу стати блогером допомагати людям відкривати нові звершення давати знання та доносити цікаву та корисну інформацію.

Отже, блогосфера не дарма здобула величезну популярність у світі, адже вона поєднує у собі інтереси багатьох людей. В житті блогером може стати кожен, головне потрібно бути впевненим в тому, що це принесе читачеві якусь користь та допоможе у її подальшому розвитку.

Козарно Віталій.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *