Лідерські навички

Лідерські навички – це навички, які ви використовуєте, коли організовуєте інших людей для досягнення спільної мети. Незалежно від того, чи працюєте ви на керівній посаді чи керуєте проєктом, лідерські навички вимагають від вас мотивувати інших виконувати низку завдань, часто згідно з графіком.

Лідерство – це не лише одна навичка, а скоріше комбінація кількох різних навичок, які працюють разом.

Треба зрозуміти, лідерами не стають відразу. Навіть якщо народитися з лідерськими задатками ви повинні багато працювати над собою, щоб досягти результатів. Деякі приклади навичок, які роблять сильним лідером:

  1. Мотивація інших
  2. Здатність приймати рішення.
  3. Прийняття ризику.
  4. Бачення мети.
  5. Навички стратегічного мислення.
  6. Прагнення до самопізнання.
  7. Робота над собою.
  8. Збереження цілісності особистості.

Мабуть, найважливіша навичка, яка потрібна лідеру і що справді відрізняє лідерів від менеджерів, на мою думку, це вміння мислити стратегічно.

Це означає, простими словами, мати ідею чи бачення того, де ви хочете бути, і працювати над цим.

Найкращі стратегічні мислителі бачать загальну картину і не відволікаються на побічні питання чи дрібні деталі. Усі їхні рішення, швидше за все, ґрунтуються на їхній відповіді на запитання «Чи це приведе мене ближче до того місця, де я хочу бути?» .

Звичайно, крім того, що вони здатні створити переконливе бачення, вони також повинні вміти ефективно доносити його до своїх послідовників, і частково тому комунікативні навички також є життєво важливими для лідера.

Я дав уявлення про те, як треба себе розвити, щоб дійсно стати лідером, здатним вести за собою людей.

Зрештою, чудові лідери– це ті, хто формує високопродуктивні команди.

Оленченко Ілля.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *