Найбільш важливе вміння лідера – бачити на декілька кроків уперед

Оксана Салій.

У сучасних умовах соціальних та економічних змін актуалізується проблема формування соціально активної особистості. До переліку важливих характеристик молоді зараховують лідерську позицію як прояв цілеспрямованої активності. Сучасне суспільство розвивається досить стрімко. На зміну одним цінностям приходять інші. Але постійним залишається бажання людей досягнути бажаного, реалізувати себе, відчути власну важливість для суспільства. Зрештою, досягнути успіху у тій чи тій галузі.

Я вважаю, що лідером може бути будь-яка людина незалежно від соціально-демографічних особливостей. Водночас, така особистість повинна мати набір характерних якостей для побудови відносин із іншими. Окрім цього, лідер має бути успішним у певній галузі. Але ж яким повинен бути сучасний лідер?

Сучасний лідер – це людина, яка хоче чогось кращого для себе й інших, комунікабельна, чесна, відкрита для інших, із ціллю у житті. Для сучасного лідера є важливим бути уважним до деталей, слідкувати за розвитком технологій, вміти користуватися новітньою технікою та багато іншого. У першу чергу, лідер має бути лідером думок, тим, кого можна цитувати, на кого посилатись, хто зможе надихати. Якщо він думає так само як всі, то таке лідерство не має сенсу. Але найбільш важливе вміння лідера – бачити на декілька кроків уперед. А у нашому, дуже ризикованому середовищі, лідеру потрібно значно краще орієнтуватись у багатьох сферах одночасно й знаходити на їхньому перетині нові можливості.

Оскільки я навчаюся на фізичного реабілітолога, хочу висловити свою думку, щодо лідерства та командної роботи в середовищі, де в майбутньому планую знаходитися. Вважаю, що командна робота та лідерство в цій професійній сфері є неймовірно важливими. Для того, щоб допомагати людям, що потрапили в складні життєві ситуації, в результаті чого отримали певні травми, потрібно бути дуже кмітливим та уважним. Але і командна робота є не менш важливою. Самому допомогти людині буде дуже важко, і саме тому реабілітологи працюють з асистентами, тобто в команді, що є дуже важливим для результативної праці.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *