Навички справжнього лідера

Лідерство – це процес психологію якого хотіла б пізнати практично кожна людина на світі. Адже володіючи силою лідерства ви можете не тільки отримувати підтримку з боку інших людей, а й стати центром всієї системи.

Часто можна зустріти людей, які стверджують, що вони лідери, але насправді вони такими не є. Лідер – це не обов’язково той, хто займає якусь високу посаду. Лідером може бути звичайний середньостатистичний чоловік, або жінка. Лідер – це людина яка володіє унікальним поєднанням особистісних якостей і навичок, які змушують інших людей слідувати за ним. Кожен з нас хоча б раз у житті зустрічав великих лідерів, за якими були готові йти цілі натовпи. Лідером не народжуються, а стають. Лідером може стати кожен, варто лише цього хотіти.

«Одержимість великою метою»

Протягом життя кожен постійно йде до різних цілей, але це трохи інше. У кожного лідера має бути мета всього його життя. Якщо вона відсутня – це означає, що в людини немає певної життєвої стратегії. Коли формується мета, до чогось то разом складається шлях її досягнення. Ця лідерська навичка дозволяє ясно бачити цей напрям, а не тільки віддалені перспективи. Мета лідера завжди повинна містити в собі виклик, але бути продуманою. Лідери знають у якому напряму вони йдуть, і мають чіткий план, як туди дістатися.

«Досвідченість»

Лідер повинен бути досвідченим, бажано не тільки в одній головній сфері його життя, а у всіх його сферах. Також у нього повинно бути постійне прагнення до навчання, і отримування нових знань. Люди, які володіють жагою до знань, мають високу ефективність в управлінні організацією, і людьми.

«Відсутність страху помилок»

Справжній лідер не боїться помилок, та невдач, адже знає, що за поразкою ховається одна з найбільших можливостей у житті. Нічого не вчить краще – а ніж невдача. По суті невдача це лише чергова сходинка до успіху.

«Харизма»

Звісно хочеться йти за тим, від кого віє привабливістю, та чарівністю. Щоб бути таким, не обов’язково мати правильні риси обличчя, голлівудську посмішку, чи струнке тіло. Головну роль у цьому процесі грає харизма. Стати харизматичним, не легке завдання, тут потрібно виходити за межі своєї зони комфорту. Вдосконалювати навички спілкування, а також вчитися привертати увагу, і красиво говорити перед аудиторією. Сюди ж можна віднести й почуття гумору.

«Авторитет»

У сучасному світі дуже цінним є вміння заслуговувати повагу інших людей, швидко встановлювати контакт, слухати й чути співрозмовника. Ставити правильні питання, і отримувати інформацію. Лідер володіє незаперечним авторитетом, в основі якого лежать моральні, та професійні якості, які одержуються довгими роками. Авторитет – це підтримка з боку інших людей, якщо отримати її, можна розуміти що поряд з вами ті, хто розділяє ваші цінності, та цілі.

«Самовладання»

Це якість якою повинен володіти кожен лідер. До цього поняття входить ряд якостей, а саме: стійкість до стресів, витримка вміння справлятися з негативними емоціями, та з критичними ситуаціями. Лідери страждають більше за всіх, адже саме вони прагнуть до змін, справедливості та покращення життя. Тому на їхньому шляху часто з’являється апатія, погане почуття, дратівливість, відчуття безвихідності та втомленості. Для лідера стрес неминучій, тож він повинен вміти долати його, вміти розбиратися у своїх емоціях та вміти тримати себе в тонусі.

Бажання стати лідерами властиве кожному в різній мірі, адже стаючи лідером відкривається значно більше можливостей і перспектив. Ми отримуємо доступ до більшої кількості ресурсів, та бонусів.

Козарно Владислав.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *