Майдан довів, що молодь може бути почута

Раніше встановлені норми суспільства говорять про правильність і важливість «дорослої» думки, яка має підстави для довіри, що абсолютно знецінює молодіжний прогрес у зрілому світі. Але хто може легко адаптуватися, перенавчитися і, навіть, повернути своє життя на 360 градусів за короткий проміжок часу? Молоді люди! Тому так важливо сьогодні приділяти належну увагу юнацьким поглядам, думкам та ідеям.

З одного боку, щоб почути та прийняти ідеї молодого покоління, потрібно спочатку визнати їхні думки рівними та гідними дорослим.

Чи чули історію Райана Хрельяка? У 6 років, сидячи на уроці за партою в першому класі, він почув від вчителя інформацію про те, як важко живеться людям в Африці, що вони відчувають брак чистої питної води. Він почав жертвувати та віддавати свої заощадження, які міг заробити, виконуючи роботу по дому, на цю потребу. Незабаром він виявив, що цього замало. Що він почав робити? Долучати своїх друзів, а друзі говорили про це батькам. Він був почутий! Невдовзі довкола цієї ідеї згуртувалися всі земляки родини Хрельяка. У віці 10 років Райан створив власний фонд, який сьогодні врятував життя сотням тисяч людей.

З іншого боку, завдяки сучасним технологіям, молоді люди – це найшвидші розповсюджувачі інформації. Молодь більше та вміліше взаємодіє з цифровими гаджетами, завдяки яким може зацікавити сотні тисяч людей зі схожою думкою з різних країн світу.

Прикро згадувати події листопада 2013 року. Євромайдан. Після не підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, багато киян вийшли у знак протесту на вулицю. Довелося у такий спосіб засвідчити своє незадоволення і рішучість до боротьби за зміни в країні. Студенти були одними із перших, хто тоді вийшли на Майдан. За якийсь невеличкий проміжок часу їх уже налічувалось близька 20 тисяч. Вони були почуті…

Підсумовуючи, треба зазначити, що сучасна молодь досить здібна та має перспективні ідеї щодо розвитку та вдосконалення людства.

Довгопол Назар 

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *