ТОП лідерських якостей

Успіх компанії залежить від лідерських здібностей її менеджерів. Тим, хто на керівній посаді хоче грамотно керувати співробітниками, потрібні лідерські якості. Деяким із цих лідерських якостей можна навчитися, тоді як інші – риси характеру.

Лідерські якості – це природне почуття влади та комфортне становище на керівній посаді, оскільки лише тоді ваші співробітники довірятимуть вам і дозволять вам керувати. Нижче описано лідерські якості, які консультанти з підбору персоналу та психологи вважають найбільш важливими.

Сміливість

Сміливість – якість яку ви можете розвинути. Хоча деякі люди від природи безстрашніші, ніж інші, навчитися бути безстрашним або демонструвати безстрашність – це цілком здійсненне завдання, якого багато хто досяг, щоб виконати свою роль видатного лідера.

Саморефлексія

У кожного є сильні та слабкі сторони, навіть у керівників. Чим більше людина обізнана про свої здібності і чим більше вона їх відкриває, тим успішнішим вона буде як лідер.

Терпіння помилок

Помилки трапляються, і ніхто не застрахований. Але на помилках навчаються. Таким чином, людина як начальник повинна виявляти певну толерантність до помилок. Замість того, щоб злитися і критикувати, слід аналізувати помилки, щоб вони не повторювалися. Співробітники, які бояться помилок, та їхні керівники не можуть працювати ефективно чи вільно.

Справжність

Навіть коли ви начальник, ви повинні бути собою і знайти свій індивідуальний стиль лідерства. Ті, хто вдає когось, ким вони не є, або ховаються за своєю роллю керівника, виявляються неавтентичними і згодом не будуть успішними лідерами.

Фокус на завданні

Лідери, які орієнтовані на завданні, домагаються свого. Лідери можуть повністю зануритися в роботу та зосередитись.

Шеховцов Богдан.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *