Бездіяльністю втрачаєте більше можливостей, ніж невдалою спробою

Анастасія Стеченко.

Як правильно жити? Займати активну, лідерськю позицію, мати величезну кількість хобі та цікавитись всім і відразу? Що ж з себе представляє  ідеальна людина і як цього досягти?

Почну як у казці: одного чудового ранку я побачила запрошення на тренінг,  головною темою якого було блогерство. Мабуть, чи не вперше не було місця сумнівам: зареєструвалася, написала друзям – усього пару хвилин знадобилося для початку чогось грандіозного і неймовірного. До речі, хочеться сказати щодо деяких факторів, які доволі швидко та голосно зачиняють двері до нашої мрії.  Страх, невпевненість, відсутність власної думки, пасивність – лише частина того, що варто викреслити зі своєї голови заради досягнення мети. Варто зрозуміти свої недоліки та переваги, адже, як мені здається, це перший крок до успішності. Повертаючись до мене, маю відмітити, що за декілька років спробувала чимало захоплень – саме так намагалась знайти своє місце у житті. Малювання, в’язання, гра на гітарі, танці, біг, спів, кулінарія – все й не згадаю. Проте окремо хочу розповісти про найважливіше хобі – читання книжок та написання власних творів, віршів і, навіть, були спроби писати пісні. Саме з усвідомленням цього мені допоміг тренінг, який проходив в стінах університету, в якому я навчаюсь.

Все того ж одного дня зрозуміла, що прийшов час вибрати щось конкретне і розвиватися в цьому напрямку. Проте кожна думка чіпляється за все нові й нові ідеї, чому ж не спробувати? Перший день нам розповідали багато нового та цікавого, дуже круто, що торкнулися багатьох аспектів роботи блогера: контент, перевірка правдивості інформації, робота над візуальною картиною. Також порадили чимало корисного для блогерів-початківців. У кожен захід варто включати не лише теорію, а й практику: застосування отриманих навичок. Особливо цікаво говорити й робити серйозні речі в ігровому форматі. Як на мене це зрозуміло та доступно для будь-якої аудиторії.

Виступивши зі своєю думкою перед всією групою – зрозуміла, що хочу й надалі розповідати про важливі питання для мене та суспільства. Так, відвідавши, здавалось би, лише один захід кінцево визначилася зі своїми потребами та бажаннями. Тож відтепер приділяю більше уваги написанню в якомусь плані сценаріям, віршам, постам і вчуся знімати відео.

Навіщо ж написала про себе? Як на мене, якнайкращий приклад, поштовх до змін – саме реальна історія живої людини. Так, у свій час на мої погляди та дії впливали думки та приклади інших. Тож, хочу спитати: може час почати діяти? Чого боятись? Бездіяльністю втрачаєте більше можливостей аніж невдалою спробою, повірте вже!

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *