Ти живий, якщо маєш реальних друзів

Єлизавета Олюніна.

Спілкування – невід’ємна частина нашого життя. Без нього ми не можемо повноцінно існувати як без кисню, їжі чи води. Відсутність взаємовідносин у житті людини – безумовне психічне порушення.

Раніше здавалось що, можливість спілкуватись завдяки листуванню-  це пік винаходів людства, щоб заповнити потреби у спілкуванні, але після появи телефонів та інтернету, думка змінилася.  Інтернет – це те, звідки можна дізнатись усе, а також, це можливість спілкуватися на абсолютно будь-якій відстані!

Спілкуйся де та коли завгодно! Нудно на роботі або у школі? Непомітно напиши друзям! Маєш поганий настрій, але не знаєш як про це повідомити інших? Відправ злий емодзі в чат! Дізнався про щось неймовірне? Поділись цим у соціальних мережах! Так, можливості, які нам надає інтернет – неймовірні!

Але, на превеликий жаль, із появою інтернету зникла необхідність спілкуватися наживо. Чому? По-перше, час. На онлайн спілкування ми витрачаємо мізерну кількість часу, який так нам потрібен. Здавалося відповів на смс-повідомлення та пішов по інші справи, але у далекому минулому на таку дрібницю втрачали до 2-3 годин, адже вони мали зустрітися наживо та обговорити це. По-друге, швидке знайомство з іншими людьми. В інтернеті люди не соромляться спілкуватись – це абсолютний вихід для тих, хто не може завести нові стосунки. По-третє, ти можеш бачити обличчя співрозмовника де б ти не був.

Ви можете подумати: «Якщо онлайн спілкування це так вигідно, чому вона написала « на превеликий жаль»?». А тому що, під час спілкування ти не можеш побачити справжніх емоцій твого співбесідника, не можеш доторкнутися до нього, обійняти. Якщо згадати атмосферу теплих розмов з батьками на кухні або коханою людиною, це навіть порівняти неможливо з смс-повідомленням: «Привіт, як справи? » Це недоліки соціальних мереж.

Отже, онлайн відносини – це необхідний засіб існування в сучасному житті, адже це чудова можливість заповнити потребу у спілкуванні. Хоча соціальні мережі і мають багато можливостей, але я вважаю, що вони ніколи не зможуть замінити справжнього живого спілкування.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *