Діяльність молодіжних громадських організацій

В Україні  молодіжні  громадські  організації  – об’єднання  громадян  віком  від 14 до 35 років, метою яких є здійснення і захист  своїх прав і свобод та задоволення  політичних, економічних, соціальних, культурних та інших  спільних  інтересів, які не суперечать  законодавству, відповідно до Закону України «Про молодіжні та дитячі  громадські  організації».

Діяльність  організацій  може  включати  наступні напрямки:

  • підтримка здорового способу життя,
  •  спортивна спрямованість,
  •  духовне  виховання,
  •  волонтерська  діяльність,
  •  екологічна тематика.

Молодіжні організації  допомагають  молоді набути лідерських якостей та вміння працювати в колективі. Активна діяльність молодіжних організацій дозволяє посилити громадський контроль за дотриманням прав молоді, підвищити активність молодих громадян у вирішенні соціальних, економічних, професійних, матеріальних та інших проблем тощо.

Завдяки активній громадській діяльності молодіжних організацій, молоді громадяни мають можливість самостійно вирішувати власні проблеми. Об’єднуючись задля задоволення спільних інтересів, молодіжні організації сприяють розвитку громадянського суспільства.

Молодіжні громадські організації постійно розвиваються і є важливою складовою структур організації та самоорганізації суспільства, здатною самостійно підтримувати свою життєдіяльність, приймати нестандартні рішення, виступати в ролі соціального партнера держави у реалізації завдань молодіжної політики.

Петровський Владислав

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *