Гендерна рівність

У суспільстві кожен має право жити відповідно до свого життя без будь-якої дискримінації. Коли досягається такий стан, в якому всі люди вважаються рівними, незалежно від їх статі, кольору шкіри, професії та статусу, ми називаємо це рівністю.

Найпоширенішою дискримінацією є гендерна нерівність. Навіть у прогресивних суспільствах і вищих організаціях ми можемо побачити багато прикладів гендерної упередженості. Гендерна рівність може бути досягнута лише за умови однакового ставлення до чоловіків і жінок.

У XXI столітті жінки і чоловіки користуються однаковими привілеями. Сприйняття змінюється повільно, але неухильно. Зараз люди все більше усвідомлюють свої права та те, що вони можуть робити у вільному суспільстві. Встановлено, що коли жінки і чоловіки займають однакову позицію і однаково беруть участь, то суспільство виключно розвивається і створює орієнтир. Коли громада досягає гендерної рівності, усі користуються однаковими привілеями та отримують подібні можливості в освіті, здоров’ї, професії та політичному аспекті. Навіть у сім’ї, коли до чоловіків і жінок ставляться однаково, це найкраще місце для зростання, навчання та створення великих цінностей.

Нація повинна однаково цінувати кожну стать, щоб прогресувати в правильному місці. Суспільство досягає кращого розвитку в усіх аспектах, коли обидві статі мають право на однакові можливості. Рівні права у прийнятті рішень, здоров’я, політики, інфраструктури, професії тощо, безсумнівно, виведуть наше суспільство на новий рівень. Змінилася соціальна стигма жінок, які залишаються вдома. У наш час дівчата в рівній мірі змагаються з хлопцями в школі. Вони також створюють знаковий розвиток у своїй професії. Зараз жінки прагнуть отримати економічну незалежність, перш ніж вийти заміж. Це дає їм впевненість протистояти пригніченню і приймати кращі рішення для себе.

Вікова соціальна структура диктувала, що жінки повинні залишатися вдома, коли чоловіки вийдуть заробляти на хліб з маслом. Це практикувалося з минулих століть, коли зовнішній світ не був безпечним. Тепер, коли час змінився і ми успішно зробили наше довкілля більш безпечним, жінки можуть зробити крок вперед, отримати освіту, займатися своїми захопленнями, забезпечити економічний баланс у своїх сім’ях і розділити вагу сім’ї з чоловіками. Це, в сукупності, також змусить економіку країни розвиватися швидше та краще.

Коли всі ці загрози будуть викорінені, кожна сім’я зрозуміє цінність жінки, і наша країна досягне гендерної рівності в реальному сенсі. Жінки показують приклади всюди і ми всі повинні підкреслити це, щоб змінити сценарій і надати їм рівні права.

Сомов Влад

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *