Сім’я має бути разом!

Олена Жадан.

 

 «Чоловік на заробітках закордоном щонайменше по 7 місяців на рік. Я з дитиною чекаємо вдома. Він не бачить як зростає малеча, ми – сумуємо за ним. Це не вартує всіх зароблених грошей. Модель сім’ї розпадається на очах».  

На жаль, ця історія не прояв фантазії, а сувора реальність. З кожним роком все більше українців залишають свою сім’ю, дітей, батьків, друзів і вирушають за чужину в пошуках кращого. Основна причина – гроші, вища заробітна плата. Та хіба це вартує розлуки з рідними людьми, тяжкої праці, ставлення не як до працівника, а як до грубої робочої сили і не більше…

Кожна людина цінує свій час, знання, статус і хоче отримати за це гідну оцінку її роботи. Не отримуючи бажане, йде розчарування, а за ним прийняття важливого і непростого рішення – покинути країну, адже наших професіоналів, наших працівників закордоном цінують набагато більше, ніж на рідній землі.  Найстрашніше усвідомлювати той факт, що проблема трудової міграції набирає обертів.  З такими темпами Україна втратить більшість кадрів. А що далі? Держава без своїх громадян існувати не буде.

Що робити? Створювати робочі місця, встановлювати гідну заробітну плату, облаштовувати безпечні умови праці, цінувати працівників, робити все можливе, щоб українці не мігрували, а пишалися тим, що працюють на свої землі- в Україні.

Я впевнена, що такі, з першого погляду, зрозумілі, можливо, дещо банальні кроки змінять життя на краще. І головне- сім’я буде РАЗОМ.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech #Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *