Живе спілкування: чи може бути альтернатива?

Денис Мізенко.

Спілкування є невід’ємною частиною життя кожної людини, воно грає важливу соціальну роль, має велике значення для кожного без виключення. Без спілкування «в живу» неможливо представити нормальне функціонування людини в соціумі. Зустрічі через інтернет ніколи не зможуть замінити живе спілкування. Живе спілкування дозволяє обмінятися, емоціями, ідеями, почуттями і тд.

Усім очевидний і той факт, що частий контакт з екраном телефону може погано позначитися на стані здоров’я його користувача. А живе спілкування ніяк негативно позначитися на організмі не може. На даний момент дуже багато засобів спілкування онлайн. Багато людей знайомляться через мобільні застосування, ведуть спілкування, навіть здійснюють покупки в інтернеті замість самостійного походу в магазин. Але в деяких випадках спілкування в живу може бути просто не можливо з різних причин. Нинішні технології дозволяють спілкуватися один з одним на досить великій відстані. При цьому немає необхідності фізично знаходитися поряд із співрозмовником. Це дійсно є великим плюсом. Особливо в сьогодення, коли самоізоляція являється ефективним способом не заразитися самому, і до того ж не наражати на небезпеку рідних, близьких, знайомих.

Але незважаючи на це, віртуальний світ не зможе замінити людині живе спілкування з іншими. Соціальні мережі, месенджери, комп’ютерні ігри, неспроможні принести стільки позитивних емоцій людині, як спілкування.

І зараз люди досі домовляються про зустрічі, оскільки розуміють усі плюси живого спілкування. Таких людей дуже багато навіть в наш час, час інновацій та технологій. Люди розуміють, що воно необхідне для них і буде набагато цікавішим за спілкування через соцмережі, меседжі тощо. Хоча вже є багато людей, які віддають перевагу можливості спілкуватися виключно онлайн, навіть не бачачи свого співрозмовника в момент спілкування.

На мою думку, інтернет ніколи зможе замінити живе спілкування. Живе спілкування є найкращим видом комунікації між людьми з усіх можливих.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *