Ролі у суспільстві

Ірина Чалкова.

Неможливо уявити, що людина, яка вважає себе цивілізованою, живе поза суспільством. Кожен день ми стаємо частиною суспільних відносин – коли купуємо товар у магазині, відвідуємо театри і кіно, сідаємо у громадський транспорт… Кожен має свою специфічну місію та роль у цих процесах. Хтось є лідером, хтось аутсайдером. Хтось диктує правила, а хтось підкорюється.

І тут постають певні питання перед кожним із нас. Яким же чином визначається ця життєва роль людини? Від чого це залежить? Адже кожен унікальний, і всі ми різні.

Очевидно, що відповідальність за вибір і визначення власної ролі лягає на плечі особистості. Кожен сам вирішує для себе, яку роль йому слід відігравати в цьому світі. Дуже важливо при цьому усвідомлення своєї відповідальності за власне життя.

Можна все життя шукати винних у власних невдачах чи провалах. А можна кожну нову невдачу розцінювати як безцінний досвід, зробити висновки і рухатися далі. Якщо людина цілеспрямована й наполеглива, то вона піде до своєї мети, долаючи всі перешкоди. Тут, як ніколи, актуальний принцип «Не відступати та не здаватися!».

Публікацію створено в рамках проєкту “Я медіа”. Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія). Фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *