Знову про феменізм

Ельвіра Гвоздь.

Ви підтримуєте фемінізм, але жарти типу «всі феміністки товсті та вусаті» Вам подобаються? Тоді цей пост для вас.

Сьогодні я сиділа в чаті і спостерігала таку ситуацію. Людина надсилає фото дівчини і питає чи знає її хтось. На що якийсь хлопець відповідає: «Виглядає як середньостатистична відвідувачка кальянних». Людина відповідає: «Ну так».

В чому ж «сіль»? Окрім недоречного коментаря, звісно.

Ця наша умовна Людина раніше завжди говорила, що підтримує фемінізм. Хлопець буквально оцінив дівчину за зовнішнім виглядом, навішавши непотрібних ярликів, що Людина підтримала.

Вся ситуація, як і її складові, взагалі не ок. Дівчина, перш за все, – особистість. Кальян курять не лише дівчата, деякі взагалі його ненавидять. Досить стереотипів!

Щодня чую «Навіщо фемінізм?» і паралельно відбуваються такі ситуації.

Звернення до хлопця і людей з подібною точкою зору: коли ви чуєте пафосні фрази «Чому ми живемо в 2021 і досі існує дискримінація» замість незадоволеного відведення очей – почитайте, поцікавтеся прекрасною темою ґендерної рівності. Ну, а якщо не допоможе ми хоча б знатимемо, що ви намагалися.

Звернення до Людини і всіх, хто не бачить нічого поганого в її словах: коли ви кажете, що підтримуєте боротьбу за рівність, паралельно підтримувати такі вислови – це не ок.

І в кінці, умовні Людини та Хлопці, бажаю вам зрозуміти, що в цій ситуації не так. Я, побачивши це все, звісно ж висловила свою думку. Не дивлячись на те, що її не підтримали, я знаю, що мої дії були правильними. Незалежно від стосунків з такими Людинами та Хлопцями варто вказувати на те, що такі коментарі не є нормою.

Дякую, що дочитали цей пост! Рівноправ’я всім!

Публікацію створено в рамках проєкту “Я медіа”. Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія). Фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *