Як пришвидшити адаптацію на новому місці і змінити своє життя на краще

Вікторія Форостянко.

Слід розуміти, що адаптація на новому місці проходить у кожного по-різному. Переїзд – це завжди стрес як для твого емоційного, так і фізичного самопочуття. Можу сказати про себе, що цей період для мене став надзвичайно складним. За свої 18 років я надовго не виїзжджала з дому, а два місяці назад після вступу до університету мені довелося їхати на навчання в обласний центр.

Мене переповнювали різні емоції. І я деякий час плакала при спогадах про сім’ю, рідну домівку, свою собаку Діну, тому що розуміла, що вже не буде, як раніше. Моє внутрішнє самопочуття було нестабільним, моя самооцінка почала падати, а віра в гарне майбутнє стала сумнівною.

У цей непростий час мені дуже допомогла підтримка близьких людей, і за це я їм щиро вдячна ?. Але не тільки це допомогло мені звикнути до нового місця, а тому на своєму прикладі апробованих методів я підготувала такий чек-лист порад для тих, хто переживає аналогічний етап свого життя:

• Більше гуляйте містом. Перший тиждень я годинами ходила по Чернігову , навіть декілька раз заблукала. Але це мені допомогло, адже завдяки зануренню у атмосферу міста поступово зникало відчуття незвіданого та лякаючого .

• Заводьте нові знайомства. Починайте перші говорити з людиною, адже багато людей бояться це робити і втрачають можливості спілкування. Я протягом першого тижня познайомилася зі всіма сусідами на поверсі гуртожитку. Можливо це звучить дивно, але так я почала почувати себе більш комфортно, адже я вже знаходилась не в колі зовсім незнайомих людей.

• Вступайте в різні студентські організації, гуртки, відвідуйте майстер-класи, тренінги, вебінари, які вам до душі. Це допоможе швидше познайомитися з людьми, які поділяють такі ж самі захоплення та мають більш-менш однакові погляди на життя. І цей спосіб мені найбільше подобається, адже він дає можливість розвинутися та поспілкуватися на теми, які тебе цікавлять.

Сподіваюся, що мої поради допоможуть і вам ?.

Публікацію створено в рамках проєкту “Я медіа”. Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія). Фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *