Протидія насильству за ознакою статі

Одна з великих проблем у суспільстві є проблема насильства з боку протилежного полу. Коли обговорюється це питання першим що приходить на думку це насильство з чоловічої сторони. Насилля з боку жінок теж є, але в порівнянні з чоловічої сторони таких випадків мало. Згідно з опублікованими ВООЗ оцінками, приблизно кожна третя жінка (30%) у світі протягом свого життя зазнає фізичного або сексуального насильства з боку інтимного партнера або сексуального насильства з боку іншої особи.

ООН визначає насилля по відношення до жінок як «Будь-який контакт з боку особи іншої статі який завдає або може заподіяти фізичну, статеву або психологічну шкоду або страждання жінкам». Ще варто додати що наслідки від насильства дуже сильно впливають на особу та в більшості випадків жертва зазнає біліше психологічної шкоди чим фізичної, що викликати багато неприємних наслідків.

Зараз проблему насильства намагаються вирішити не тільки в межах країни, навпаки ця проблема набула світового масштабу та активно обговорюється.

Реховський Павло

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *