МИ МОЖЕМО ПОДОЛАТИ ГЕНДЕРНУ НЕРІВНІСТЬ

Анастасія Новомлинець

Стаття 21 Конституції України, говорить про, те що усі люди є вільними і рівними у своїй гідності та правах. Отже,незалежно від статті, раси, кольору шкіри, релігійних, політичних та будь яких інших переконань, права людини не можуть бути обмежені.

Але не зважаючи на це, є багато випадків коли гендерна рівність жінки чи чоловіка може порушуватися. Тут проблема більше в свідомості людини та в її внутрішньому ставленні до конкретної життєвої ситуації, ніж в законодавсті держави. Через це в суспільстві формується безліч стериотипів, які пов’язані з гендерною нерівністю. Для прикладу: жінкам не місце за кермом або те, що чоловіки не здатні до співчуття.

На перший погляд, здається, що ці проблеми є незначними, але саме вони й зароджують гендерну нерівність в суспільстві. Яка потім призводить до розколів, непорозуміння між людьми, образ, фінансових проблем і т.д.

Для вирішення цих проблем,насамперед варто зрозуміти, що кожен з нас має свої здібності, принципи, мрії, але в той же час ми всі є рівними в правах для їх реалізації. Тому не варто, звертати увагу на певні стереотипи, що сформувалися в суспільстві. А на пріорітетне місце ставити власні потреби та бажання. В такому випадку, на мою думку, ми зможемо подолати гендерну нерівність.

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *