Блогерство як засіб виразу думки молоді

У наш час досить  розповсюдженим  заняттям у молоді є написання  блогів у різних  соціальних мережах.

Блогер – це  вже  окрема  професія, яка давно не є новою для нашої  країни. Загалом  ця  діяльність  передбачає  ведення блогу, тобто  розміщення в ньому  відповідного контенту, інформації у вигляді  записів, думок, а також  аудіо-,  фото- та відеоматеріалів.

Як на мене, блогерство  це  гарний початок для розвитку  мислення, думок сучасної  молоді, адже  вже мало хто  читає книжки, журнали  чи  газети, а все більше і більше людей читають  інформацію в Інтернеті, і саме тому молодь може бути почутою.

У реальному світі  потрібно  розмовляти для того, щоб  чогось  досягти, блогерство   це  дуже  гарна альтернатива для досягнення  заданої мети, але без виступів на публіку. У деякої  молоді є страх перед великою кількістю людей і це не рідкість, і, у висновку, людина просто не може  виразити  своїх думок, тому що вона закривається у собі  від страху. Саме тут на допомогу приходить той самий блог – для того, щоб  людина  спокійно і чітко проговорила свою ідею  чи  пропозицію, а вже  аудиторія сама для себе вирішить  корисна  ця інформація  чи  ні.

Наведу вам приклад електронних  петицій. Як ми всі уже знаємо, що  петиція – це  колективне  звернення. За допомогою  нинішніх  ресурсів на офіційному  сайті https://petition.president.gov.ua/ можна  розмістити свою пропозицію і на її  основі  створити  петицію та досягти  своєї  чи колективної мети завдяки  великої  аудиторії  однодумцям. Також  блогер  може  розмістити пост у своєму блогу на іншій  платформі та дати  розголос  даній  петиції.

Сфера блогерства  наразі є абсолютно доступною і дає  можливість  висловлювати  свої думки й самовиражатися у власний  спосіб кожному з нас, а для юнаків і дівчат, яким  комунікація і публічність є доволі  актуальним  питанням зараз, це є унікальною  можливістю. Створюючи блог або  підписуючись на нього, молоді люди перебувають  велику  кількість часу у віртуальному  світі, який для них є дуже  ресурсним. За допомогою  ведіння  блогів  багато  молодих  дівчат та хлопців  починають  заробляти  свої  власні  кошти, реалізовують  свої  ідеї за підтримкою  своїх  глядачів та читачів.

Отже, блогерство  дійсно  можна і потрібно  використовувати як засіб  виразу  власної думки як для молоді, так і для інших людей. На щастя в Інтернеті  можливо все, а свобода слова – це  саме те, що  потрібно  недосвідченій  молоді. Не бійтесь  виражати  свої  ідеї, розвивати  своє мислення і ви  обов’язково будете почутими!

Лук’янець М.А.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *