Гендерна рівність

Спочатку хочу сказати, що скільки існує людей – стільки ж і думок.

На мою думку, кожна особистість сприймає цей світ так, як вона цього бажає. Безперечно, у наш час часто можна почути такий вислів: «живемо у час панування матріархату», це означає, що жінки мають перевагу над чоловіками.

Таким чином, жінки все більше йдуть своїм власним шляхом рівності, майданчиком з дітьми. На додаток до стереотипу про те, що всі жінки слабкі, немає жодного логічного неправильного спрямування, такого як чоловік – перезавантаження. Деякі чоловіки не хочуть погоджуватися з тим, що жінка може бути розумнішою, а тому саме це є причиною конфліктів, морального насильства та приниження. Найчастіше чоловік для того, щоб показати те що він головний, починає демонструвати нахабне ставлення до жінки, а ще гірше принижує та обманює.

В Україні права жінок і чоловіків стають рівними кроками за кроком, але все ще існує думка, що жінки винні в тому, що сидять вдома, готують їжу і спостерігають за дітьми, а на самореалізацію себе як жінки у неї немає часу. 

Наприклад, якщо на великих посадах переважають чоловіки й безумовно їм надається більше прав та свобод, або тоді, коли при прийнятті на роботу менеджер з персоналу надає перевагу чоловічій статі, а жіночу відразу ставить на другий план. І це лиш один приклад, але дійсно цих прикладів існує безліч, коли гендерна рівність порушується.

Нинішнє покоління є більш лояльним, ніж старше. Для того, щоб подолати стереотипи дійсно потрібен час, постійний розвиток жінки та чоловіка у рівних відносинах. Нині молодь спілкується у більш рівних стосунках, ніж старше покоління.

Досягнення гендерної рівності в українській спільноті, що означає рівноправну участь чоловіків та жінок у всіх сферах життя – це важливий вектор демократичного розвитку України. Рівноправна участь жінок та чоловіків у прийнятті рішень грає надважливу роль у реформі місцевого самоврядування та територіальної організації влади, а також процесу децентралізації.

Для того, щоб подолати гендерні стереотипи у суспільстві, однієї людини дуже мало. Звичайно, щоб реалізувати себе, потрібно постійно тренуватися і проявляти всі свої здібності. Шанобливе ставлення до обох статей, ненадання жодному з них якихось переваг, а також щире ставлення дорослих один до одного сформують у дітей та молоді потрібні висновки про рівноправ’я.

Особисто я працюю над своїм розвитком, особливо в надії довести, що жінка може піднятися вище. Якщо суспільство не буде пасивним, буде толерантним і терплячим – наступне покоління не буде в царині гендерних стереотипів.

Лук’янець Марина

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *