Які навички потрібні лідеру щоб розкрити свій потенціал

Лідер — це той, хто допомагає іншим зробити набагато більше, ніж вони коли-небудь вважали можливим. Лідер це людина яка бачить кінцеву мету, допоможе знайти помилку та вирішити її.

Декілька навичок які потрібні лідеру:

Спілкування.

Як керівник, ви повинні вміти чітко і лаконічно пояснювати своїм співробітникам все – від цілей організації до конкретних завдань. Керівники повинні оволодіти всіма формами спілкування, включаючи бесіди один на один, відомства та розмови з усіма співробітниками, а також спілкування по телефону, електронній пошті, відео, чату та соціальних мереж.

Мотивація.

Керівники повинні надихати своїх працівників робити ще більше для своїх організацій; просто виплати чесної заробітної плати працівникам зазвичай недостатньо натхнення (хоча це теж важливо). Існує кілька способів мотивувати своїх працівників: ви можете вибудовувати самооцінку співробітників за допомогою визнання та винагороди, або надаючи працівникам нові обов’язки щодо збільшення їх інвестицій у компанію. Керівники повинні дізнатися, які мотиватори найкраще підходять для їхніх співробітників або членів команди, щоб заохотити продуктивність і пристрасть.

Пропонуйте нагороди та визнання.

Ще одна важлива якість хорошого лідера – це знати, що ефективне визнання та винагорода – це один із найкращих способів допомогти послідовникам відчувати себе цінованими та щасливими. Також не дивно, що щасливі люди мають тенденцію працювати краще на роботі.

Позитивність.

Позитивне ставлення може зробити довгий шлях в офісі. Ви повинні вміти сміятися над собою, коли щось йде не зовсім так, як планувалося; це допомагає створити щасливе та здорове робоче середовище, навіть у напружені, стресові періоди. Якщо співробітники вважають, що вони працюють у сприятливому середовищі, вони, швидше за все, захочуть бути на роботі, а отже, з більшою готовністю залучатимуть тривалі години, коли це буде потрібно.

Голубчик Олександр

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *