Молодіжне середовище: комунікація і конфлікти

На сьогодні сучасна молодь є достатньо розвиненою та активною, скажімо так, що вона має достатньо великий кругозір, а ще також не будемо забувати про технології, які дають більше можливостей для самореалізації своїх навичок та знань.

Молодіжне середовище зазвичай відокремлюється на основі: виховання, спільних інтересів, соціалізацією, в деяких випадках  соціальним статусом, характером. У сучасної молоді зазвичай відбувається швидкий розвиток інтересів, але варто зазначити, що вони є непостійними та з часом можуть змінюватися, інакше кажучи молоді люди в сучасному середовищі знаходяться в пошуках свого місця в цьому світі.
 Комунікація є важливим аспектом для сучасної молодої людини, вона допомагає проявити себе та свої здібності, познайомитися з новими людьми. Для молодіжного середовища є достатньо нормальним явищем перемикатися з однієї справи на іншу.

Але не все так просто і у кожному молодіжному середовищі бувають певні проблеми з комунікацією, або ж навіть виникають подекуди конфлікти. Такі проблеми виникають тому що в наш час молоді люди не завжди дослухаються один до одного, можна сказати, що навіть ігнорують або ж мають протилежні думки, щодо якихось своїх поглядів і в результаті чого це призводить до конфліктів.

Отже, варто зазначити, що конфліктні ситуації та непорозуміння виникає через те, що ми щось недослухали, навигадували, додали свій досвід, точку зору – і ця інформація відповідно сильно відрізняється від першоджерела і в результаті виникає конфліктна ситуація.

Можемо зробити висновок, що навички безконфліктної комунікації – важливий аспект для сучасної молоді, який знадобиться і в подальшому житті.

Зубок А.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *