5 успішних практик самореалізації молодих людей

Ще зі шкільної парти ми замислюємося ким ми хочемо стати, яке наше покликання та на що в житті звернути свою увагу в першу чергу. Кожен мусить відповісти на ці питання самостійно, та щоб допомогти це зробити я наведу 5 найуніверсальніших та, на мою думку, успішних способів реалізувати свій потенціал.

  1. Кар’єра

Хоча цей пункт підходить не лише для молоді, та саме у цей вік більшість людей починають будувати свою кар’єру, шукати роботу та напрацьовувати досвід. Тому реалізувати свої можливості можливо працюючі спеціалістом у галузі, яка подобається.

2. Навчання

Самореалізація в навчанні, на мою думку, це не отримання гарних оцінок, а накопичення так званого «капіталу особистості», тобто знань, які необхідні у житті та роботі людини. Якщо ти лише студент, який полюбляє вивчати щось нове, то тобі вдасться реалізувати себе в цьому напрямку, коли точно знаєш навіщо вивчаєш той чи інший предмет.

3. Хобі

Різні захоплення не лише приносить людям задоволення, а й можуть реалізовувати потенціал особистості. Оскільки далеко не завжди вдається знайти роботу, яка б дарувала радість, хобі допоможе творчо з користью реалізувати себе.

4. Публічні заходи

Якщо ти соціальна людина, яка не бачить свого життя без спілкування та людського оточення, то публічні заходи (фестивалі, змагання, гуртки) допоможуть розкрити твій потенціал організатора, керівника або командного гравця.

Така робота в соціумі підвищить впевненість у собі, покращить навички комунікації. Також вона надає можливість постійно бути серед людей, отримувати досвід та заводити нові знайомства, а цікаві події будуть урізноманітнювати життя,

5. Благодійність

Ти полюбляєш годувати зголоднілих цуценят та котів? Тобі тепло на серці від вдячної посмішки бабусі за допомогу? Або пожертвування безпритульним наповнює тебе щастям? Тоді благодійність є гарною практикою самореалізації для тебе, оскільки твоя діяльність буде робити світ краще та добріше, а  тебе наповнювати щастям.

Таким чином, кожен з нас індивідуальність і ми маємо різні шляхи для самореалізації. Та важливо запам’ятати: молодість це найкращий час для експериментів, тому потрібно не боятися та відшукати те, що реалізує тебе як особистість.

Шутова О.К.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *