Думки вголос щодо гендерної рівності

У наш час так модно кричати про гендерну нерівність, що інколи це вже виходить за межі розумного. Особисто я підтримую історично сформований розподіл ролей чоловіка та жінки в суспільстві, тому проти фемінізму.

Погодьтесь, коли радниця губернатора Чернігівської області вважає привітання жінок з Міжнародним жіночим днем приниженням та сексизмом, на мою думку – це занадто.

Нещодавно прочитав статтю правозахисниці, блогерки Ольги Веснянки «Гендерний блог: навіщо потрібні жіночі шахи»[1]. В цій статті авторка намагається довести недоречність проведення окремих чоловічих та жіночих турнірів з шахів, бачить в цьому гендерну нерівність та наводить приклади, коли жінки перемагали в непрофесійних змішаних турнірах. Але ж шахи це один з видів спорту, як і бокс. У випадку скасування розділення турнірів за статтю, бій між хлопцем й тендітною дівчиною важко буде назвати конкурентним: з великою вірогідністю спортсменка вщент програє. Звичайно ви скажете: «Бокс – силовий вид спорту»,- але ж тоді про яку рівність може йти мова?

Жінки США відомі всьому світу феміністичними протестами. Одною з актуальних проблем є малий відсоток призначення жінок на керівні посади. На мою думку, таке службове положення передбачає психологічно-емоційне навантаження, а жінки в стресових ситуаціях майже завжди керуються емоціями, тому критично мислити й тверезо приймати рішення не здатні.

Дорогі жінки, не треба змагатися з чоловіками, як з потенційним ворогом, перетягувати на себе чоловічу роботу та обов’язки. Адже основне призначення чоловіків – робити вас щасливими, бути для вас опорою та  підтримкою, а також працювати на благо сім’ї. 

Використані джерела:

1. Веснянка Ольга. Гендерний блог: навіщо потрібні жіночі шахи. –  Режим доступу:     https://www.bbc.com/ukrainian/blogs/2015/06/150615_blog_gender_chess_nk 

Васильченко Аркадій

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *