Студентське самоврядування і студентська активність

Студентські роки – найкращі, найбільш насичені подіями роки в житті більшості людей. Саме в цей період кожний з нас дорослішає, стає самостійним і незалежним, навчається приймати рішення. А також, під час навчання в університеті ми розуміємо, що для розв’язання студентських проблем необхідно об’єднатися разом. Саме для цього й існує студентське самоврядування.

Студентська активність, діяльність сучасних студентів та молоді зустрічається набагато частіше ніж пасивність, безініціативність, відсутність самовдосконалення, самореалізації та бажання діяти лише заради власних інтересів. Студентське самоврядування існує для того, щоб захистити права здобувачів освіти, представляти їх інтереси в адміністрації університету, організувати дозвілля, відпочинок студентів.

Саме студентське самоврядування дає навички роботи в колективі, формування організаційних та комунікативних навичок, що полегшує життя в майбутньому. Окрім цього ми маємо можливість проявляти ініціативу, самостійно приймати рішення і відчувати себе відповідальними за них, організовувати роботу всього колективу, що сприяє самореалізації себе як особистості.

Активна студентська діяльність – середовище прояву, виховання лідерських якостей та партнерства. Учасники самоврядування – це впевнена молодь, яка вміє висловити свою позицію, проявити ініціативу, прийняти відповідне рішення, планувати та реалізувати, розвивати індивідуальні здібності, отримати навички управлінської діяльності.

Отже, студентське самоврядування – обов’язкова складова сучасного закладу вищої освіти, забезпечує комплексний виховний вплив на студентів, стимулює їх громадську активність, беззаперечно, позитивно впливає на становлення особистості.

Журбіна Аліса

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *